Ибрахимович: Всеки ден ставам по-млад

17:11
Ибрахимович: Всеки ден ставам по-млад

След завръщането си в Милан Златан Ибрахимович преобрази отбора. След като "росонерите" изглеждаха като тим в средата на таблицата в продължение на години, през този сезон те играят със самочувствие и след деветия кръг в Серия А са на върха с пет точки аванс.

Грандът от Милано не е печелил титлата в Италия от 2011 г., когато Ибрахимович отново бе в отбора. 39-годишният швед е блестящ през настоящата кампания и вече има 10 гола, а е играл само в шест мача.

"Първият въпрос, който ми зададоха, когато се върнах в Милан, бе свързан с всички бивши футболисти, които са се връщали и не са били на нивото от първия си престой тук. Те се бяха провалили. Каква е разликата в моя случай? Никога не съм губил страстта за това, което правя", споделя Златан пред сайта на УЕФА.

"Всеки път, когато излизам на терена, се чувствам като малко дете, което е получил бонбон за първи път. Разбира, че топката е най-добрият ми приятел и искам да съм с най-добрия си приятел до края на живота ми", допълва той.

"Животът е пълен с предизвикателства. Усещах, че съм направил достатъчно и започнах да продължа или не. За мен беше голямо предизвикателство да се опитам да променя манталитета, ситуацията и да накарам играчите да разберат какво е Милан. Милан, който аз познавам, е Милан, който целият свят познава", обяснява Ибрахимович мотивите за завръщането си на "Сан Сиро".

Той говори и за отношението му към съотборниците му: "Когато играя, с мен на терена са характерът ми, личността ми и очевидно качествата ми. Подлагам под напрежение съотборниците ми, опитвам се да извлека максимума от тях. Някои го приемат добре, други не толкова, някои не могат да го понесат.

На някои име е трудно да се представят на високо ниво, когато ние решим, че ще го правим, а аз реших, че ще го правим всеки ден. Начинът, по който тренираш, е начинът, по който играеш."

"Никога не съм доволен, винаги искам повече. Вероятно затова съм тук днес и мога да правя това, в което съм добър. Не виждам много играчи, в миналото или от сегашните, които могат да правят това, което аз правя. Възприемам се като Бенджамин Бътън, ставам по-млад всеки ден. Имам нуждата да се чувствам жив, да чувствам, че давам нещо", сподели още Златан.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация