Йоахим Льов получи "вот на доверие"

19:08
Йоахим Льов получи "вот на доверие"

Йоахим Льов получи вот на доверие от управата на Германския футболен съюз, след като селекционерът на Бундестима беше поставен под напрежение заради сериозните критики след поражението с 0:6 от Испания в Лигата на нациите през миналия месец.

Изпълкомът на централата заседава днес онлайн, а след срещата директорът на националните отбори Оливер Бирхоф изрази подкрепата си към Льов и промените, които специалистът предприе през последните две години. Бирхоф подчерта, че Маншафтът е изпълнил трите си основни цели - класиране за финалите на Европейското първенство, запазване на мястото си в първа урна за световните квалификации, както и на позицията си елитната дивизия на Лигата на нациите.

"Тези три основни задачи бяха изпълнени. За 2021 година искаме да направим силно Европейско първенство, да преминем успешно през световните квалификации и да продължим с развитието на отбора. Убеден съм, че Льов ще се справи с всичко. Напълно вярвам в това", каза Бирхоф.

Льов води Германия от рекордните 14 години, като през 2014 година изведе отбора до световната титла. Но в последните три първенства - Мондиал 2018 и двете последвали издания на Лигата на нациите, Бундестимът отпадна в груповата фаза.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация