Ювентус спечели битката за Торино (видео)

08:35
Ювентус спечели битката за Торино (видео)

Ювентус спечели градското дерби с Торино с 2:1 и се изкачи на второ място в класирането на италианското футболно първенство. "Старата госпожа" изоставаше в резултата в по-голямата част от мача, но показа характер и с късни голове на Маккени и Бонучи обърна мача. Торино има само една победа от началото на сезона и тимът заема незавидното 18-о място в таблицата. Юве събра 20 точки и е трети в класирането преди днешните мачове от кръга.

Двубоят започна великолепно за тима на Торино, който поведе в 9-а минута с гол на Никола Нкулу. След попадението Торино прие играта в своята половина, но Ювентус бе твърде безидеен в предни позиции и почти не застраши вратаря Сиригу. Звездите Кристиано Роналдо и Пауло Дибала нямаха ден и  не затрудниха защитата на съперника.

Ювентус успя да обърне развоя на мача най-вече благодарение на Хуан Куадрадо, който бе най-дейният играч на тима. Куадрадо прати топката в мрежата в 57-а минута, но след консултация с ВАР попадението бе отменено заради засада на Леонардо Бонучи. В 77-а минута Куадрадо центрира прецизно и влезлият като резерва американец Уестън Маккени с глава реализира първия си гол с екипа на Ювентус. Минута преди края при идентична ситуация Куадрадо сложи топката на главата на капитана Леонардо Бонучи, който отблизо не сбърка и донесе трите точки за Юве.

В късния мач от вчера, Интер надигра Болоня с 3:1 и се върна на втората позиция в класирането с 21 точки. Начело е Милан с 23, който днес гостува на Сампдория.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация