Роуз: Трябва да изразявам мнението си, когато видя нещо нередно

18:15
Роуз: Трябва да изразявам мнението си, когато видя нещо нередно

Дерик Роуз поема диригентската палка в Детройт Пистънс. Най-младият MVP в историята на НБА явно няма намерение да напуска "буталата" преди началото на новия сезон, като вече се е заел с ролята на лидер в съблекалнята на тима.

"Засега работата ми е да помагам на отбора, приемайки ролята на лидер и ветеран в състава. Трябва да изразявам мнението си, когато видя нещо нередно, и когато съотборниците ми не се напъват достатъчно... С Блейк (Грифин) имаме доста натрупан опит, така че можем да дадем много знания на тези момчета. От тях зависи развитието им. Ще дадем всичко от себе си, за да им дадем пример. Благословени сме да разполагаме с толкова млади играчи в съблекалнята ни. Просто се захранваме от енергията им", сподели 32-годишният ветеран пред медиите отвъд Океана.

Бившата звезда на Чикаго Булс сподели мнението си за седмия избор на Детройт в Драфта - гардът Килиан Хейс, който пристига в тима от немския Рациофарм Улм.

"Вече си поговорих с него и му казах, че той е бъдещето на този отбор. Няма конкуренция между нас. Работата ми тук е да му помогна да се превърне в страхотен играч. Трябва да подходя много сериозно с него на тренировките, тъй като той идва от Европа и играчите тук ще се опитват да играят много агресивно срещу него. Трябва да го подготвя за това през целия тренировъчен лагер, за да е готов за първия мач от новия сезон", каза Ди Роуз за 19-годишния комбо гард.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация