Милан с нова важна стъпка в битката за Скудетото (видео)

23:44
Милан с нова важна стъпка в битката за Скудетото (видео)

Сампдория загуби от Милан с 1:2 на "Луиджи Ферарис" в последния двубой от десетия кръг на Серия "А" за днес. Попаденията отбелязаха Франк Кесие (45') от дузпа, както и резерите Саму Кастийехо (77') и Албин Екдал (82').


Сампдория излезе със специален екип в този мач, а преди началото му двата отбора запазиха минута мълчание в памет на починалия им бивш играч Марио Мараски. В осмата минута се създаде суматоха след корнер на домакините, като в крайна сметка Джанлуиджи Донарума успя да избие опасен удар с глава на Лоренцо Тонели. В 17-ата Бартош Бережински напусна принудително терена поради мускулна травма. Малко след това Ребич отправи слаб шут по земя, който не затрудни Емил Аудеро. В 35-ата Габиадини опита далечен изстрел по земя, но Донарума улови топката без проблеми.


В 39-ата Ребич пропусна "златен" шанс да открие резултата. Тогава той преодоля Аудеро и чукна топката с глава, но Тонели успя да я избие от голлинията. В 44-ата минута Якуб Янкто очевидно игра с ръка в наказателното си поле, а съдията посочи бялата точка. Кесие пък превърна дузпата в гол с хладнокръвен удар.

 

Втората част започна с греда за гостите след удар по земя на Тонали. В 55-ата минута "моряците" поискаха дузпа за игра с ръка на Габия, но съдията не даде такава, тъй като топката първо удари гърдите на защитника. Две минути след това Габиадини също напусна терена контузен. В 69-ата Мортен Торсби стреля с глава, но над вратата. В 76-ата Кастийехо влезе като смяна и само минута по-късно успя да се разпише, след като беше намерен на удобна позиция от Ребич. В 78-ата Ребич направи поредния си пропуск в мача. В 82-ата след центриране от корнер резервата Екдал отклони топката с глава, а Донарума не успя да я избие и така преднината на гостите беше намалена. 


САМПДОРИЯ - МИЛАН 1:2


0:1 Кесие (45' - дузпа)
0:2 Кастийехо (77')
1:2 Екдал (82')


Сампдория: Аудеро, Бережински, Ферари, Тонели, Аугело, Кандрева, Торсби, Силва, Янкто, Габиадини, Куалярела


Милан: Дж. Донарума, Калабрия, Габия, Романьоли, Ернандес, Кесие, Тонали, Салемакерс, Чалханоглу, Диас, Ребич

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация