Колко ще спечели Кубрат от мача Джошуа?

20:59
Колко ще спечели Кубрат от мача Джошуа?

Кубрат Пулев ще се опита да свали Антъни Джошуа от световния връх във втория си опит като претендент за световната титла. Двубоят на Кубрат срещу Джошуа е в събота на "Арена Уембли" и всички погледи са насочени към двамата боксьори. 

Двамата трябваше да се изправят един срещу друг през юни, но пандемията осуети плановете им. Кобрата има 8 поредни двубоя без загуба, като единствената му е срещу Владимир Кличко. А сега освен за слава, българинът ще се бори и за не малко пари. The Sun обръща внимание на това какво е спечелил досега Пулев и за какво се бори.

Какво е финансовото състояние на Кубрат?

Според Celebrity Net Worth то е около 6.5 милиона британски лири ($ 8 милиона. Повечето от тези пари са спечелени от някои от големите му битки в бокса, включително двубоите с Кличко, Дерек Чисора и Хюи Фюри. Пулев обаче ще спечели най-високия си хонорар в сблъсъка си с Джошуа.

Колко ще спечели Кубрат Пулев за битка с Антъни Джошуа?

Очаква се Пулев да прибере страхотните 5 милиона паунда за срещата си с Джошуа, с когото първоначално трябваше да се изправи през октомври 2017 г. Понастоящем е неизвестно колко Джошуа ще прибере за последната си защита на титлата, като ще е доста по-голяма.

От изданието обаче припомнят, че сумата на Кобрата може значително да намалее, ако се придържа към обещанието, което даде. А именно да дари половината от хонорара си, за да помогне в борбата срещу коронавируса.

"Ще пожертвам половината от хонорара си за боя с Джошуа на тези герои, които водят битка с вируса. Ще дам на лекарите, медицинските сестри и клиниките цялото оборудване, което е необходимо за противодействие на пандемията", заяви Кобрата преди няколко месеца.

sportlive.bg

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация