Потвърдено: 9 години затвор за Робиньо

13:17
Потвърдено: 9 години затвор за Робиньо

Бившият национал на Бразилия Робиньо загуби обжалването на осъдителната си присъда, след като Апелативният съд в Милано потвърди, че той трябва да влезе в затвора за 9 години. 36-годишният нападател е подсъдим по дело за участие в групово изнасилване отпреди седем години, когато играеше за Милан. Още през 2017 година той чу въпросната присъда. Сега му остава последен шанс – да обжалва и пред Касационния съд.

Обвинението е за престъпление от 2013 година. Инцидентът е станал в дискотека в Милано, където бразилецът и петима негови приятели са насилили сексуално 22-годинишна жена от Албания. Основният довод на Апелативния съд сега беше, че няма как за период от 30 до 50 минути, колкото е продължило всичко, жената да е правила секс с шестима души по свое желание. Освен това прокуратурата представи аудиозапис, на който се чува как Робиньо казва следното: "Много ми е смешно, защото изобщо не ми пука. Тази жена беше толкова пияна, че дори не знае какво се е случило". 

И все пак Робиньо едва ли ще попадне зад решетките. Тъй като в Бразилия действа закон, който забранява екстрадицията на нейни граждани при каквито и да е условия, в момента футболистът си се разхожда на свобода. Това ще рече, че дори присъдата да остане каквато е, южноамериканската нация ще трябва да промени законите си, за да може да изпрати Робиньо в Италия - нещо, което едва ли ще се случи.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация