Милан демонстрира характер и се измъкна от поражение срещу Парма (видео)

00:03
Милан демонстрира характер и се измъкна от поражение срещу Парма (видео)

Отборите на Милан и Парма завършиха при резултат 2:2 на "Джузепе Меаца" в мач, с който приключи 11-ият кръг в Серия "А". Попаденията отбелязаха Ернани (13'), Ясмин Куртич (56') и Тео Ернандес (58', 90+1').


Преди да започне мачът, двата отбора запазиха минута мълчание в памет на починалата легенда Паоло Роси. Още в началните секунди Карамо отправи шут, който се оказа неточен. Малко след това Корнелиус влезе остро в краката на Матео Габия и така в петата минута защитникът трябваше да напусне принудително терена. Той беше заменен от Пиер Калулу, за когото това е дебют в Серия "А". В 13-ата минута Жервиньо подаде към непокрития Ернани, който с прецизен удар откри резултата в полза на гостите. Последва шут на Чалханоглу, който доведе до корнер. В 20-ата удар с глава на Карамо профуча покрай вратата.

 

В 23-ата Кастийехо се разписа, но след преглеждане на ВАР попадението бе отменено поради тънка засада. В 27-ата шут на Диас не намери целта. В 31-ата Франк Кесие имаше претенции за дузпа за игра с ръка на Осорио, но те не бяха уважени. В 37-ата Кастийехо не успя да отправи точен удар. В 40-ата шут на Диас срещна напречната греда, а при добавката на Чалханоглу отново тя предотврати изравнителен гол. В 44-ата Луиджи Сепе улови удар с глава на Кастийехо. В добавеното време на първата част Чалханоглу изпълни фаул, а топката срещна странчния стълб на вратата.

 

Пиоли реагира на почивката, пускайки в игра Рафаел Леао и Йенс Петер Хауге, които заиграха по двата фланга. В 51-ата минута мощен шут на Чалханоглу разтресе напречната греда. В 56-ата Ернани центрира, а Куртич с глава удвои преднината на "дуковете". Тя беше намалена само две минути по-късно от Ернандес, който засече с глава центриране от корнер. В 75-ата минута Исмаел Бенасер трябваше да напусне терена заради контузия. Две минути по-късно Сепе се справи с далечен шут на Чалханоглу. В 83-ата Кесие не сполучи с изстрела си от голяма дистанция. В добавеното време Сепе отрази удар на Ребич, но веднага след това Ернандес също шутира и донесе равенството в мача.


МИЛАН - ПАРМА 2:2


0:1 Ернани (13')
0:2 Куртич (56')
1:2 Ернандес (58')
2:2 Ернандес (90+1')


Милан: Дж. Донарума, Калабрия, Габия, Романьоли, Ернандес, Кесие, Бенасер, Кастийехо, Диас, Чалханоглу, Ребич


Парма: Сепе, Якопони, Осорио, Алвеш, Галиоло, Ернани, Бругман, Куртич, Карамо, Жервиньо, Корнелиус

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация