Пълен жребий за елиминациите за Лига Европа

19:27
Пълен жребий за елиминациите за Лига Европа

Манчестър Юнайтед нямаше късмет при жребия за първата елиминационна фаза в Лига Европа. "Червените дяволи", които отпаднаха в последния момент от Шампионската лига и напролет ще играят във втория по сила турнир, имат за съперник лидера в Ла Лига Реал Сосиедад.
 
Интересно е, че с днешна дата всички водачи във временното класиране в петте топ първенства на Стария континент играят в Лига Европа. Тотнъм, който дели първото място в Премиър лийг заедно с шампиона Ливърпул, има сравнително лесен съперник в лицето на Волфсбергер, заемащ седмо място в австрийската Бундеслига. 

Лидерът в Серия "А" Милан също имаше късмет, тъй като "росонерите" ще се изправят на 1/16-финалите срещу Цървена звезда. 

Байер (Леверкузен), който през уикенда измести Байерн (Мюнхен) от върха в Бунделигата, среща отбора на Йънг Бойс, а първенецът във Франция Лил ще играе с Аякс. 

Арсенал нямаше особен късмет, тъй като се падна с Бенфика, а другият тим от Висшата лига - Лестър, ще играе със Славия (Прага). 

Първите двубои, в които домакини са непоставените отбори, ще се проведат на 18 февруари, а реваншите са на 25-и същия месец. 

Ето и пълния жребий за 1/16-финалите: 

Волфсбергер - Тотнъм 
Динамо Киев - Брюж
Реал Сосиедад - Манчестър Юнайтед 
Бенфика - Арсенал 
Цървена звезда - Милан
Антверпен - Рейнджърс 
Славия Прага - Лестър 
Залцбург - Виляреал 
Брага - Рома 
Краснодар - Динамо Загреб 
Йънг Бойс - Байер Леверкузен 
Молде - Хофенхайм 
Гранада - Наполи 
Макаби Тел Авив - Шахтьор Донецк 
Лил - Аякс 
Олимпиакос - ПСВ Айндховен 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация