УБА уволни Билич, Алардайс го заменя

17:32
УБА уволни Билич, Алардайс го заменя

Мениджърът на Уест Бромич Албиън Славен Билич се превърна в първия уволнен треньор във Висшата лига за този сезон, след като бе освободен от ръководството на клуба. Вчера Билич изведе “дроздовете” до престижно равенство 1:1 при гостуването на претендента за титлата Манчестър Сити, но въпреки това днес той се раздели с поста си.

“Бихме искали да благодарим на Славен и неговия щаб за техните усилия при спечелването на промоция през миналия сезон. Желаем им всичко най-добро в бъдеще”, съобщиха от тима на Албиън, който се намира на предпоследно място с класирането със 7 точки от 13 изиграни мача.

Очаква се за заместник на Билич да бъде назначен опитния Сам Алардайс, чиято цел ще бъде да спаси УБА от изпадане. По този начин 66-годишният Алардайс ще се завърне във Висшата лига, след като за последно води Евертън, но бе освободен през 2018 година.

Билич изкара по-малко от две години на “Дъ Хоуторнс”, като през миналия сезон класира тима във Висшата лига, но началото на тази кампания бе много трудно и “дроздовете” спечелиха първата си и единствена победа до този момента едва в 10-ия кръг.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация