Без никакви колебания: Джошуа и Фюри се разбраха как да делят приходите от мегабитката им

18:05
Без никакви колебания: Джошуа и Фюри се разбраха как да делят приходите от мегабитката им

Световните шампиони в тежка категория Антъни Джошуа и Тайсън Фюри ще си поделят приходите от евентуалната мегабитка в помежду им през 2021 година, като преговорите между двете страни би трябвало да протекат безметежно. Еди Хърн, промоутърът на AJ, разкри, че всъщност няма какво толкова да се уговаря по детайлите на договора, защото и двата лагера са устремени да осъществят сблъсъка възможно най-бързо.

"Няма върху какво толкова да преговаряме, защото моментално се разбрахме за подялба 50 на 50 на приходите. Естествено, не е ясно още къде ще се проведе битката. Има и малки уточнения за това къде ще се излъчва, защото всеки си има медийни партньори", каза Хърн, който преди няколко дни бе направил паралел с преговорите за евентуален сблъсък преди години с Дионтей Уайлдър.

Според него тогава американските представители на боксьора не са имали реален интерес да осъществят сделка, докато сега и лагерът на Джошуа, и този на Фюри, са готови на всичко, за да стигнат бързо до споразумение.

В последните дни се говореше за някаква пречка, която би представлявал Александър Усик, който е официален претендент на Световната боксова организация (WBO). Но Хърн предложи решението и на този "проблем", който всъщност изобщо не е такъв.

"Наскоро говорих с президента на WBO и те отчаяно искат да бъдат част от тази мегабитка (Джошуа - Фюри). Но е разбираемо, че не могат просто така да си отхвърлят официалния претендент. Всички трябва да измислим решение, според което Александър Усик да бъде щастлив и компенсиран в цялата ситуация. 

Другият вариант е да овакантим пояса. Дори да нямаше никакви шампионски пояси заложени, Джошуа - Фюри пак щеше да е най-големият двубой, който може да се направи", обясни Хърн.

"Компенсацията" за Усик би била един тлъст чек, който да го убеди да отложи претенциите си към титлата за известно време, докато Джошуа и Фюри не определят кой е по-добрият.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация