Клоп: Победата беше абсолютно заслужена

19:18
Клоп: Победата беше абсолютно заслужена

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп очаквано не се съгласи със своя колега Жозе Моуриньо, който изрази мнението, че по-добрият отбор е загубил дербито на върха в Премиър лийг. Шампионите победиха с 2:1 Тотнъм на "Анфийлд" с гол на Роберто Фирмино в 90-ата минута, а Юрген Клоп, който определи "шпорите" като контраатакуващо чудовище, смята успеха за напълно заслужен. 

"Победата беше абсолютно заслужена. Тотнъм е топ отбор, контраатакуващо чудовище, така че трябва да си напълно концентриран. Те не искат особено много топката, така че трябва да играеш около тях и да им създаваш работа. Ние го правехме много, много добре. Чудесен победен гол. Прекрасно центриране от корнер и сензационен удар с глава на Боби Фирмино", заяви доволният Клоп. 

Германецът засипа с похвали и 19-годишните Рис Уилямс и Къртис Джоунс, които започнаха като титуляри срещу Тотнъм. 

"Боже мой! Рис Уилямс беше изключителен. Не само в защита, но и с топката. Той имаше точната доза увереност и правеше всичко много просто. Спечели страхотни единоборства и пресече доста пасове. Трябва да кажа, че това бе невероятен мач за него. А Къртис е футболист от топ, топ класа".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация