ЦСКА спечели последното Вечно дерби за годината (видео)

20:21
ЦСКА спечели последното Вечно дерби за годината (видео)

ЦСКА София победи Левски с 1:0 и се доближи на три точки от лидера в българската футболна Първа лига - Лудогорец, който е с 36. Втори е Локомотив Пловдив с 33, също като третия ЦСКА София. Червените обаче имат и мач повече от шампионите, които ще играят в неделя срещу Ботев Пловдив.

Отложеният мач от 13-ия кръг започна с офанзивен футбол от двата отбора, но ЦСКА София стигна първи до чисто положение. Али Соу спринтира близо 30 метра покрай цялата защита на "сините" и стреля в близкия ъгъл, оставяйки Николай Михайлов безпомощен в 20-ата минута. Само две по-късно и Амос Юга получи възможност да се разпише, но не успя да засече хубаво топката от ъглов удар.

ЦСКА-София продължи да атакува и Георги Йомов бе изведен сам срещу Михайлов в 31-та минута, но вратарят на Левски спаси удара. Топката обаче се върна в Тиаго Родригес, който бе фаулиран от Мартин Петков преди да стреля. Никола Попов прецени, че нарушението е в наказателното поле и даде дузпа.  Михайлов отново отрази и удара на португалския халф от бялата точка.

"Червените" доминираха тотално през първото полувреме, но останаха само с гол преднина.

Левски създаде първото си положение с първата си атака през второто полувреме. "Сините" получиха пряк свободен удар в близост до наказателното поле и центрирането на Станислав Иванов бе избито от Петър Занев, а тя попадна на волето на Паулиньо. Бразилецът обаче стреля високо над вратата.

Левски направи още една голова атака в 55-та минута. Станислав Иванов си подаде двойно с Мартин Петков и центрира остро от дясното крило, а топката се отклони в тялото на легналия на шпагат Амос Юга и се отправи към вратата на "червените". Густаво Бусато обаче отби удара и символичните домакини запазиха преднината си.

В следващите минути двата отбора си размениха по още един опасен удар чрез Юга и Найджъл Роберта, а Левски получи голям подарък в 74-та минута. Амос Юга ритна Найджъл Роберта в главата и бе изгонен, което остави "сините" с човек повече на терена, но те не се възползваха от ситуацията. Единственото голово положение дойде в последните секунди, когато Густаво Бусато спаси удар на резервата Насиру Мохамед.

Загубата остави Левски на деветото място с 15 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари