В мач за историята: Милан победи Сасуоло (видео)

20:04
В мач за историята: Милан победи Сасуоло (видео)

Отборът на Милан постигна успех с 2:1 при гостуването си на Сасуоло от 13-ия кръг на Серия "А". Рафаел Леао беше точен още в 6-ата секунда, а другият гол на "росонерите" беше дело на Алексис Салемакерс в 26-ата минута. Доменико Берарди се разписа за домакините в 89-ата минута. Така "Дявола" се върна на победния път след двете равенства срещу Парма (2:2) и Дженоа (2:2).

Стефано Пиоли бе направил три промени в стартовия си състав след равенството 2:2 с Дженоа. Тео Ернандес се завърна на позицията ляв бек, а по фланговете този път действаха Салемакерс и Браим Диас. Заради отсъствието на контузения Анте Ребич Леао беше поставен на върха на атаката. Домакините също играеха в 4-2-3-1 с нападател Грегоар Дефрел, който беше подпомаган от Филип Джуричич, Амед Траоре и Берарди.

"Росонерите" въобще не се забавиха и поведоха в резултата в 6-ата секунда, когато Леао прати топката в противниковата мрежа. Това е най-бързият гол в историята на всички европейски елитни дивизии. В 9-ата минута Хакан Чалханоглу също се разписа само за да види как ВАР отменя попадението му заради милиметрова засада в ранната фаза на атаката. 

В 24-ата минута Берарди пробва удар отдалече, който обаче беше уловен от Джанлуиджи Донарума. Две по-късно "росонерите" организираха чудесна контраатака, при която Ернандес проби в наказателното поле и връчи топката на Салемакерс, който я прати в опразнената врата. В 31-ата Алесио Романьоли спря опасен изстрел на Берарди. В 39-ата Траоре опита шут от дъгата на наказателното поле, който мина над вратата. Малко след това той направи нов опит за гол, но изпълнението му и този път излезе в аут. До края на полувремето с пропуски се отчетоха Леао, Джан Марко Ферари и Джуричич.

В 53-ата минута Траоре стреля по земя, но не затрудни Донарума. В 60-ата Берарди нанесе удар, който мина над вратата. Франк Кесие пък си изкара жълт картон и така ще пропусне мача с Лацио, което е притеснително за Пиоли, тъй като Сандро Тонали беше заменен на почивката с мускулна травма, а Исмаел Бенасер лекува контузия. В 72-ата гостите организираха опасна атака, която обаче завърши с много неточен шут на Салемакерс. В 76-ата Мехди Бурабия пробва далечен изстрел, който беше спасен от Донарума. Две минути по-късно Андреа Консили отрази удар на резервата Йенс Петер Хауге. В 84-ата Траоре направи поредния си пропуск в мача. В 89-ата Берарди се разписа от пряк свободен удар и така вкара деветия си гол срещу този съперник, но неговият отбор нямаше време поне за още един.

Така Милан запази първото място в класирането, събирайки 31 точки в своя актив. Сасуоло пък остана на шестата позиция с 23 спечелени пункта.

САСУОЛО - МИЛАН 1:2

0:1 Леао (1')
0:2 Салемакерс (26')
1:2 Берарди (89')

Сасуоло: Консили, Толян, Марлон, Ферари, Рожерио, Лопес, Бурабия, Траоре, Берарди, Джуричич, Дефрел

Милан: Дж. Донарума, Калабрия, Калулу, Романьоли, Ернандес, Кесие, Тонали, Салемакерс, Чалханоглу, Диас, Леао

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация