Обрат в последния момент: Ювентус - Наполи ще се реши на терена!

19:33
Обрат в последния момент: Ювентус - Наполи ще се реши на терена!

От третия опит Наполи спечели обжалването си за служебната загуба от Ювентус и така мачът между двата отбора ще се изиграе. Това означава, че наказанието от -1 точка на "партенопеите" ще отпадне, а от актива на "бианконерите" ще бъдат извадени трите пункта, които те получиха за мача по служебен път.

Както е известно, двубоят Ювентус - Наполи от третия кръг на Серия "А" трябваше да се изиграе на 4 октомври от 21:45 часа българско време. Тогава обаче гостите така и не пристигнаха на "Алианц Стейдиъм" за началото на срещата. Причината е, че в предходния си мач "партенопеите" играха с Дженоа, а впоследствие почти целият състав на "грифоните" се оказа с положителни проби за коронавирус. Сред играчите на Наполи след това имаше само двама заразени, но въпреки това от клуба решиха да не се явят за сблъсъка с Ювентус. Оттам твърдяха, че са били посъветвани от местните здравни власти да не пътуват за въпросния двубой и вместо това да се подложат на самоизолация

От Серия "А" и Италианската футболна федерация счетоха това за нарушаване на техните здравни протоколи, които позволяваха провеждането на мача при тези обстоятелства. Затова оттам присъдиха служебна победа с 3:0 в полза на "Старата госпожа", а Наполи отнесе санкция от -1 точка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация