Реал продължи победната си серия след успех срещу Гранада (видео)

09:34
Реал продължи победната си серия след успех срещу Гранада (видео)

Шестата поредна победа на Реал Мадрид във всички турнири е факт, след като тимът надви Гранада с 2:0 на своята база в среща от 15-ия кръг на Ла Лига. За първенство това е пети последователен успех и той дойде след попадения на Каземиро в 57-ата минута и на Карим Бензема в добавеното време. По този начин столичани отново са с равен актив с лидера Атлетико Мадрид, но са изиграли два мача повече. На 30 декември е последният дуел на "белите" за годината - срещу Елче.

Тази вечер шампионите се измъчиха, защото видимо бяха изморени. Реално силният им период беше само в началото на второто полувреме до гола за 1:0. След това те предоставиха инициативата и гледаха да се защитават. Чак в края падна и второто попадение. Марко Асенсио, който се представи много силно, удари греда в 55-ата, а с контузия още през първата част напусна Родриго. За трети пореден път отборът бележи след изтичането на 90-ата минута.

Независимо сгъстения график треньорът на Реал Зинедин Зидан направи само една промяна в стартовите си 11 в сравнение с тези от предишната среща срещу Ейбар - Федерико Валверде зае мястото на получилия травма Лука Модрич. В атака отново се разчиташе на Лукас Васкес, Родриго и Карим Бензема. За Тони Кроос това беше мач №200 в първенството, като в 190 от тях той е бил титуляр.

За Гранада първата минута започна бившият нападател на Реал Роберто Солдадо, както и защитникът Хесус Вайехо, който е преотстъпен от “белите”.

Двубоят започна с грешка на Рафаел Варан още в първата минута, след което Антонио Пуертас получи идеална възможност да изведе гостите напред, но ударът му не уцели вратата.

"Лос меренгес" отговориха с шанс пред Бензема в 3-ата, но и неговият изстрел излезе в аут.

Тимът на Зидан бързо взе инициативата, но спокойно дебнеше своя миг. В 14-ата Кроос реши да изненада Руи Силва с любимия си далечен удар и не беше далеч от целта, но кълбото пак се оказа зад вратата.
Последваха определено склучни минути, в които Реал не притесняваше своя съперник. В 37-ата минута Родриго получи травма в десния крак при безобидна ситуация и беше заменен от Марко Асенсио.

Реал организира опасна атака отново чак в добавеното време на първата част, но шутът на Бензема беше блокиран.

Втората част започна по-обещаващо за домакините и в 55-ата те на два пъти се разминаха с гола. Първо Асенсио уцели гредата с атрактивно засичане от въздуха, а след това Силва отрази изстрел на Валверде.
Две минути по-късно обаче вратарят на Гранада нямаше какво да направи. Асенсио центрира отляво и в Каземиро беше точен с глава от няколко метра - 1:0 за Реал. Така бразилецът се разписа в трето поредно домакинство на тима за първенство.

Голът успокои мадридчани и те действаха по-уверено. Нямаше обаче натиск да се търси второ попадение. Така дойде 75-ата минута, когато Каземиро и Варан не се разбраха и предоставиха възможност на съперников футболист да шутира. Авторът на гола за 1:0 обаче подложи тяло и спаси. ВАР преразгледа дали той не е използвал ръката си в тази ситуация, но се видя, че всичко е било според правилата.

След това положения последваха още две опасни центрирания пред Тибо Куртоа. В даденото продължение на редовното време Бензема се разписа за 2:0.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация