Ернандес донесе успеха за Милан срещу Лацио в последната минута (видео)

09:40
Ернандес донесе успеха за Милан срещу Лацио в последната минута (видео)

Отборът на Милан постигна драматична победа с 3:2 при домакинството си на Лацио от 14-ия кръг на Серия "А" и така ще посрещне Коледа като лидер в класирането. "Росонерите" поведоха чрез Анте Ребич (10') и Хакан Чалханоглу (17') от дузпа, но римляните заличиха техния аванс с голове на Луис Алберто (28') и Чиро Имобиле (59'). В добавеното време обаче Тео Ернандес донесе успеха на своя тим.

Стефано Пиоли беше направил само две промени в стартовите си 11. На мястото на наказания Франк Кесие играеше Раде Крунич, докато Ребич успя да се възстанови от травмата си и зае мястото на Браим Диас по левия фланг. На върха на атаката отново беше Рафаел Леао. Гостите пък бяха подредени в 3-5-2 с Имобиле и Хоакин Кореа като нападатели.

Преди мача "Курва Суд" устрои невероятно изпращане на "росонерите" на път за стадиона. В 5-ата минута домакините организираха контраатака, която завърши с удар над вратата, дело на Чалханоглу. В 10-ата Ребич с глава засече центриране от корнер и откри головата си сметка за сезона, а с това и резултата. Веднага последваха два пропуска с удар по земя на Леао и Адам Марушич. В 17-ата съдията посочи бялата точка. Първоначално останаха впечатления, че причината е игра с ръка на Патрик, но се оказа, че защитникът е фаулирал Ребич и именно това е провокирало решението на рефера. Чалханоглу пък реализира дузпата.

В 25-ата Джанлуиджи Донарума успя да избие удар на Кореа. При последвалото изпълнение на корнер нападателят падна след контакт с Пиер Калулу. Съдията се допита до ВАР и реши да даде дузпа в полза на "орлите". Донарума отрази изпълнението на Имобиле, но топката се отби в близката греда, а Алберто беше точен с глава при добавката. Малко след това Кореа принудително беше заменен от Ведат Мурики. До края на почивката римляните оказаха силен натиск, като най-близо до изравнителен гол бяха в 43-ата минута, когато Алберто реши да стреля директно от корнер, но Донарума беше подготвен за това и не допусна да бъде изненадан.

В началните минути на втората част Мурики и Имобиле се отчетоха с пропуски. Капитанът на гостите обаче успя да се разпише в 59-ата минута, когато се възползва от чудесен прехвърлящ пас на Сергей Милинкович-Савич. Така Имобиле е реализирал гол в 12 от последните 13 мача на своя тим. В 69-ата "бианкочелестите" организираха контраатака, която приключи с топката в обятията на Донарума след шут по земя на Алберто. Три минути по-късно вратарят изби удар с глава на Мурики след корнер.

В 86-ата Хосе Рейна се намеси след удар по земя на Ребич, а секунди по-късно хърватинът излезе на добра позиция, но опасният му шут не намери целта. Когато изглеждаше, че мачът ще завърши при равен резултат, Ернандес донесе победния гол за "Дявола" в добавеното време, когато беше точен с глава след центриране от корнер.

По този начин Милан запази непобедимата си серия в първенството и ще зимува на върха в класирането с актив от 34 точки, с една повече от преследвача си Интер. Лацио пък е осми с 21 спечелени пункта.

МИЛАН - ЛАЦИО 3:2

1:0 Ребич (10')
2:0 Чалханоглу (17' - дузпа)
2:1 Алберто (28')
2:2 Имобиле (59')
3:2 Ернандес (90+3')

Милан: Дж. Донарума, Калабрия, Калулу, Романьоли, Ернандес, Крунич, Тонали, Салемакерс, Чалханоглу, Ребич, Леао

Лацио: Рейна, Фелипе, Раду, Лазари, Милинкович-Савич, Ескаланте, Алберто, Марушич, Корея, Имобиле

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация