ПСЖ уволни Томас Тухел

13:47
ПСЖ уволни Томас Тухел

Томас Тухел вече не е старши треньор на Пари Сен Жермен, след като снощи е бил уволнен от спортния директор Леонардо. Това съобщава "Билд". На негово място идва Маурисио Почетино, твърди RMC Sport.

За две години и половина начело на френския тим Тухел спечели шест трофея и стигнал до финал в Шампионската лига. Според публикациите обаче Тухел е в конфликт с ръководството на ПСЖ от дълго време насам, като той сам призна, че не е доволен от лятната селекция. Германецът не се разбира напълно и с футболистите. Договорът му по принцип беше до идното лято и изобщо не се водеха преговори за удължаването му.

Тухел оставя шампионите на трета позиция в класирането на Лига 1, но само на точка от върха. Освен това парижани са на 1/8-финал в Шампионската лига, където ги очаква Барселона.

По сходен начин той се раздели и с Борусия (Дортмунд) през 2017 г. Под негово ръководство тимът играеше добре, но Тухел се скара с играчите и шефовете.

Почетино пък е свободен агент от 13 месеца насам, като за последно водеше Тотнъм, с който също загуби финал в ШЛ. Преговорите с него са във финален етап. Според журналиста Танкреди Палмери преди няколко седмици от ПСЖ са се свързали и с Масимилиано Алегри, но в крайна сметка изборът е паднал върху аржентинеца, който освен всичко е бивш футболист на клуба.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация