Батков: Кой мислите, че прецака ЦСКА? Всичко беше подготвено!

15:27
Батков: Кой мислите, че прецака ЦСКА? Всичко беше подготвено!
Тодор Батков не говори пред медиите на стадиона, а на летището в Минск отклони журналистическите въпроси с: "Махайте ми се от главата. Аз ли на 50 години да вляза на терена и да вкарам някой гол. Питайте феновете и Баждеков. През последната година съм дал 6 000 000 евро за отбора."

Малко след това феновете, които пътуваха с отбора до Беларус, нападнаха "синия" бос с въпроси. Тодор Батков отговори на тях в типичния си стил, като разкри много пикантни неща на феновете. Един от привържениците поиска Станимир Стоилов да се върне на "Герена", а отговорът на адвоката беше красноречив: "Мъри никога няма да се върне в Левски. Той е предател. Той предаде отбора. Какви пръсти съм му рязал аз? Скоро ще покажа на всички списъка, който Стоилов ми даде с футболистите, които трябва да продам, защото не са му нужни. В него влизаха Йовов, Бардон, Топузаков, Телкийски и Джайеоба. Аз добавих Емо Ангелов и Коприваров в него, защото те бяха изгонени от отбора. Казах на Мъри - ако искаш патагонци или марсианци, купувам ги всичките. А той, рязал съм му пръстите. Кризата в Левски не е отсега. Тя започна с Тампере. Сърдит съм, но не на сегашните, а на предишните. На онзи с отрязаните пръсти, който ме накара да продавам. После плаче. Ако не вярвате, ще ви покажа написаната от него бележка. Още си я пазя."

- Кой мислиш, че прееба ЦСКА?!

Попита един фен малко по-късно Батков, като добави: "Ние знаехме за проблемите им. Всичко беше подготвено. Сроковете им бяха минали и само чакахме. Обади ми се президентът на републиката. Викам му, Георги, само да не им дадете лиценз на тия, че ще вдигна здрава олелия."

"Само дето не излизахме пу... на жената на Седрик Бардон, за да я убедим да се върне с него в България. Тя обаче не иска, българките били курви." Това беше отговорът на Батков на въпрос на един от феновете защо Седрик Бардон не е бил върнат на "Герена".

Собственикът на Левски коментира пред феновете и играта на Николай Димитров в реванша с БАТЕ: "На стадиона имаше хора от френския Метц за Хичо. Какво да го купят, той не можа да центрира веднъж точно."

Разговорът между побеснелите фенове и Тодор Батков в Минск продължи близо час, като ситуацията се повтори и на летището в София. На родна земя собственикът на Левски бе посрещнат от събралите се ултраси с освирквания и обиди, но този път реши да се изправи пред медиите. Малко след като адвокатът отговори на няколко въпроса от събралите се журналисти, в интервюто се включиха и няколко фенове. Ето как протече разговорът между Тодор Батков, медиите и феновете:

- Г-н Батков, как ще коментирате отпадането от БАТЕ?

- Не знам какво да кажа. Утре ще мислим, искам да преспя първо. Каква по-дългосрочна концепция, който поискаха, го взех. Днес ми предложиха и двама играчи на Локото да купя. За групите на УЕФА- честно ви казвам, вече не знам дали имаме сили да влезем. Добрата новина е, че един юноша на Левски Владимир Гаджев беше най-добрият на терена в Беларус.

- Кой съперник искате да ви се падне за УЕФА?

- Вече не знам кой съперник да искам. Ако тези момчета имат морал и искат наистина да станат футболисти, а това може да стане, изявявайки се в клуба и отивайки в чужбина- тоест задължително трябва да влезем в групите на УЕФА. Иначе за какво са тези бюджети, 5-звездни хотели, автобуси, масажисти и така нататък.

- Какво липсваше на футболистите, за да влязат в Шампионската лига?

- Не знам какво им липсва, всичко, което са поискали, им е било дадено. Явно им е в повече. Това, което им липсва, е едно дърво или някакъв хладилник, където да влизат и да се охлаждат от време на време. Наистина вече започва да ми писва. Сега с какви очи да ида да поискам стадиона. Ще ме питат: "Добре, за какво ви е стадионът, какво направихте?"

- Доволен ли сте от действията на Емил Велев по време на реванша с БАТЕ?

- Не искам да коментирам треньорските решения, не съм специалист, но все пак си имам мнение. За какво да докарвам чужд треньор?! Вижте какво става в българския футбол и какво примерно в Русия. Треньорът категорично няма да го сменям, готов съм да се разделя с всеки един футболист, без да се замисля, без въобще да му търся нищо и да си заминава, честно ви казвам. Кой да вземем?! Освен да поискаме Бербатов да го преотстъпят, дано да се оправи момчето. Какво да направим? С изпълнителния директор на Тотнъм се познаваме, ако съвсем са го отписали, поне да го преотстъпят. Той е добър футболист. Наистина ми е много тежко, не знам какво да направя. Това е България. Ще трябва да забравим за VIP-ове и футболистите ще се возят, да им дам да се возят със стария автобус.

(В този момент фен се приближава към Батков, въпреки че босът на "сините" е охраняван от трима бодигарда)

Фенът към Т. Батков: Мога ли да ви задам един въпрос?

Батков: Задавай всякакви въпроси, но май имаш проблеми с алкохола.

Ф: Аз ли?!

Б: Ти, да.

Ф: Ако трябва ще духам на дрегера. Казват, че си Бай Ганьо, нали?

Б: Аз ли съм Бай Ганьо, бе, нещастник?! Бай Ганьо е един от традиционните литературни герои на България. Какво лошо има?

Ф: Абе, вдигни тия хора, бе, човек...

Б: Моите уважения, моето момче, ама как да ги вдигна? - с дисагите ли? Освен да вляза на терена и да вкарам един гол.

Ф: Ама тия ти загубиха 6 милиона и половина.

Б: Според мен - 8 милиона евро.

(Друг фен се включва в разговора.)

- Ама публиката се вдигна. От 5 сезона си купувам карта за мачовете на Левски и тия нещастници се ебават с мен. А ходим с тях на всички мачове - и в първенството, и на европейските. Играчите не играят. Какво става с Левски, вие сте собственикът на клуба? Ако имах фирма и моите работници се ебаваха така с мен, щях да им счупя зъбите - на всеки един поотделно. И какво ще направиш ти? Нищо...

Б: Еми... какво да направя? Ще започна да ги гоня, това е.

Ф: Цял сезон ли ще ги търпиш тия хора? Пусни охраната да ги мотивира...

Б: Вече в нищо не вярвам.

Ф: Абе, вземете им колите, да отидат в общежитията при децата.

Б: Абе, спри, бе, чуй ме. Миналата година в Тампере след мача видях един от основните футболисти на финландците - централен защитник, как с гаджето, прегърнат, с колелото си тръгна от стадиона. И побеснях, влязох в автобуса ни, където имаше трима футболисти.
Почти с шутове ги изкарах от автобуса, за да видят за какво става дума.

Ф: А вие защо им давате пари? Не заслужават една стотинка.

Б: Вижте, много ми е тежко, но това е положението. Сега треньорското ръководство ще трябва да си попълни състава, защото не е нормално да има само един игрови помощник-треньор. Давам им пълен картбланш. Който е в добро състояние, той да играе. Няма да робуваме на имена. Ще има драстични глоби затова, че не отидоха да поздравят тези 100-тина души, които бяха дошли да ги подкрепят и се убиха от път заради тях. Ще спра финансирането на отбора и ще започна отново да давам пари, ако влезем в групите на Шампионската лига. Предния път само премията от Шампионската лига беше 2 милиона, разбирате ли? Вече не знам какво да мисля. Очевидно има какво да се желае в тренировъчния процес, това е трети официален мач на 10 нови. Искам Левски да носи радост на хората, разберете ме. Вижте в какво време живеем, искам да дадем положителни емоции на хората, а футболът е магия. Трябва феновете да продължат да идват на мачовете, това е. Моля ви продължавайте да идвате на мачовете.

Ф: Защо не влязохте в съблекалнята на полувремето?

Б.: Позволявал съм си веднъж да влизам в съблекалнята на полувремето. Беше в Белгия, когато играхме с Беверен. Тогава си изпуснах нервите и много съжалявам. Разпоредил съм всеки ден играчите да гледат мача с БАТЕ с учебна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

drummer
10.10.2008 23:19

danas-e 1970, pufko може да не е добре с правописа, но за разлика от теб, е доста по добре ориентиран за футбола у нас! Колкото до идеята ти да станеш кръстник на "червения отбор", хората казват: "Блажени са верующите".

danas1970
25.09.2008 12:20

pufko,не те знам в кой клас си,но не е лошо да си оправиш правописа и граматиката

pufko
16.09.2008 13:45

Левски в близките 5 год. не го чакаите ни в Европа ни зад нея! ! !
И не мога да разбера защо намесвате ЦСКА те ли са ви виновни,тук не е мястото да се говори за цска,а пак и вии се пресмивахте като не им дадоха лиценз и вии заехте готовото място срещу селски отборчета които обаче ви згазиха,та защо сега на вас да не ви се присмиват ,за смешното отпадане.Защото е смешно да те бият Аматиори!!!!

drummer
04.09.2008 22:57

danas-е 1970, от многото писания се разбира, че ти си от малкото останали хора, на които все още не им е станало ясно,а и няма да им стане, защо беше проблема с лиценза. Просто ставаше въпрос за тези 7,5 млн. евро. Те все пак ще дойдат, с известно закъснение от година, но на друг адрес.....Борисовата градина.

danas1970
04.09.2008 18:58

drummer,за какво точно предтъпление говориш?Ако е затова,че ръководството на чорбарите се опита да мушка дявола във въздуха съм съгласен.Единствено и само те са си виновни за създалата се ситуация!Ако аз,ти или който и да е човек или фирма постъпи по този начин да не си плаща задълженията,ще бъде наказан,нали?С какво те са по-различни от всички нас,за да очакват по-различно отношение?Закона трябва да е един за всички!Колкото за посинялото БФС,позволи ми да не се съглася с теб,защото ако беше наистина толкова посиняло сега този "отбор" трябваше да носи друго име(примерно ФК "Кремиковци")и да играе при аматьорите!Но "синята управа"направи всичко възможно и им даде всякакви там отсрочки за да покрият минималните изисквания за професионалният ни футбол.С което мисля все пак,че също епо-специално отношение към партийното отборче!

drummer
03.09.2008 22:01

danas-е 1970, мазни физиономии имаше, но те бяха зад кадър. Физиономиите на адвокат Батков, и на господата от посинелия БФС, които извършиха най-голямото престъпление спрямо футбола, и шампиона на България, отбора на ЦСКА.

danas1970
02.09.2008 00:02

aivano,само един въпрос! Вие с кой ще играете,че нещо не ви видях мазните физиономий на жребия?
А, с никой ли? Ааааа нямало ви въобще в турнирите!Ами тогава защо квичите,бе? Я,марш в кочината!!!

Ludyakon
30.08.2008 16:39

Слушах и гледах пристигането на наште "звезди".Но за мен статията е 50%истина и 60%/да правилно60%/ измислица или поне каквото му се искало да напише авторо

per4ema
30.08.2008 16:03

Да прав си teodosi ,че Бате са по-слаби от цялата А ПФГ ,ама се видя колко струва ЛЕВСКИ ,когато няма кой да помага или да купи мача.Иначе съдията пак Ви направи услуга и останахте срещу 10 човека,ама май трябваше да изгони още 3-4 та белким успеете да вкарате

drummer
30.08.2008 14:43

Момчета, оу..у ( обръщението е взаимствано от "треньора" Велев" ) не обвинявайте winner.bg ей така просто за едната гола идея! Купете си вестници и гледайте телевизия! Там адвоката от Смолян напълно жив, дава интервю ( разпит ), и казва как са нещата 1:1 на Подуянската гара.Разбирам Ви, но на някои от вас, определено им се привиждат вече ...бели мишки.

aivano
29.08.2008 22:21

А защо не пишете какво каза КУкъла/защото и той вече е изкукал/.
Обезумял крещеше на"Марш оттука,бе!Изчезни ,бе!"и се обръщаше към човека,който го чакаше като овчар"Ей-й-!Ш-ш-ш-ш!Абе ,ела тука,бе!!!все едно е на неговата прословута сватба!
Явнона който стои у Уески повече от 1-2 години ме се отразява на психиката,а Пеньо като някоя световна зведа отговори"Какво е станало?Продължаваме с високо вдигнати чела"и наистина така трябва ,за да могат по-лесно да ви целнат между очите!Същият този Пеньо,който след първия мач каза "Няма да отиваме със събути гащи!!!"-ама те още в София ви ги съдраха бе ПЕДАЛ и сега без гащи по-лесно ще ви жилнат от "Жилина"

lenaski
29.08.2008 18:47

Бах ти майтапа майна-бре виннер_бг
бе мислете малко като лъжите-6тото вижте кво излиза-
Влиза собственика Мъри Стоилов и кре6ти:
Борат-тез и тез и тез и тез игра4и не ми трябват продавай.И борат ги продава-и то изгодно...Ама Мъри бил виновен...Бе идиот ганювски-ти ли си собственник или Мъри?Той ли ти нарежда или ти на него?
И парите които полу4и от продажбата на тез игра4и по-малко ли са от парите,които изхар4и за новите...Но Борат4о това са ритори4ни въпроси-ние мисле6тите знаем отговора..............

sMoke
29.08.2008 17:09

Аз ли съм Бай Ганьо, бе, нещастник?! точно така не е казал гледах му интервюто..преувеличавате ненужно..

OnlyInter
29.08.2008 17:07

Geccata много добре гледах Канал 3 и гледах цялото интервю на Батков. Говориш простотии на поразия, Батков дори си говореше с феновете, никой нямаше "да го смели". Аз вече казах - всичко до изречението - Г-н Батков, как ще коментирате отпадането от БАТЕ?" е лъжа и измислица. Меридиан мач е еквивалент на ШОК и не ме карайте да започвам да търся всички "сигурни новини", които са писани в Меридиан Мач и в последствие са се оказвали слухове и измишльотини. То бива наглост, ама чак толкова...

dracula_88
29.08.2008 16:30

Наистина изглежда измислица, но нека не забравяме, че Бат(е)ков още преди началото на сезона каза, че ЦСКА дори да спечели титлата няма да играе в ШЛ, защото е неизряден! Феновете на ЦСКА е нормално да търсят сметка за лиценза от Томов, но този, който е натопил отбора е именно Борат, според източници, получил инфо за състоянието на ЦСКА в последните години от натирения от "Армията" Лазар Василев. Ама щом тук долу е невъзможно справедливост от "синьото" БФС, то бе логично да дойде отгоре. Борат, Вуйчо Ваньо, Косата и сие лишиха ЦСКА от почти сигурно участие в ШЛ, но ги би "селската команда" болшевики. Лъснаха истините за съдиите, очакваме "синята" пясъчна кула БФС скоро да рухне...

Geccata
29.08.2008 16:28

Всичко, написано в интервюто е АБСОЛЮТНО точно. Преди да пишете жалки глупости се осведомете малко за любимия ви отбор, тогава коментирайте. Гледах пристигането на отбора по КАНАЛ 3 пряко и беше доста забавно на аерогарата. Тоя морж Батков ако беше без охрана щяха да го смелят, а той така беше глътнал бастуна, че шептеше като женски полов орган... winner.bg са абсолютно точни, колкото и да не Ви се иска...

UtherX
29.08.2008 16:22

Mеридиан Мач - вестничето на ЦСКА...доста жалка статия - дори вк Шок нема да я пуснат..

iksvel
29.08.2008 15:48

Още като видях думата "пре*ба" ми стана ясно, че това е лъжа. А след това онова за Бардон вече ме отказа да чета нататък... Измислиците на Меридиан Мач са вечни...

OnlyInter
29.08.2008 15:45

Winner.bg вече тотално се излагате с тази лъжи и измислици. Всичко до "- Г-н Батков, как ще коментирате отпадането от БАТЕ?" са пълни глупости и измишльотини на малоумните жълто "спортни" журналисти на Меридиан Мача. Ебаси подигравката. То бива цесекарски статии в сайта, ама чак толкова. Нямам думи. Поне назначете и едно левскарче за малко разнообразие, щото хората вече разбраха, че сте цесекари или по-точно анти-левскари. Направо като го прочетох това в началото ми стана лошо. Сега сигурно 2000 човека ще кликнат и ще четат и ще коментират, ама това ли е по-важно при положение, че статията е съчинена.
Както се казва N.C.
Само един коментар имам - съвсем скоро Левски отново ще тържествува в Европа, както направи това преди 2 години!

teodosi_4elsito
29.08.2008 15:41

Имам предвид със загубата,не със изявленито на Батков!Батков да ги пусне пеша до ходят пеша до мачовете и да ги осигури на една минимална.Да паднат те от отобор,които е по слаб от цялата ни А ПФГ!

teodosi_4elsito
29.08.2008 15:39

Това си беше чиста подигравка с ръководството,сфеновете и въобще със всички които подрепят отбора!