Джокович се замеси в голям скандал заради шише ракия

10:08
Джокович се замеси в голям скандал заради шише ракия

Най-добрият тенисист в света за момента Новак Джокович се забърка в пореден скандал. Този път виновна е снимка на Джокера с едно шише с ракия. Така за втори път в рамките на годината Ноле се забърква в неприятности. Както е известно, през лятото сърбинът отнесе сериозни критики, когато на организираните от него благотворителни турнири Adria Tour беше направено огромно парти в дискотека, а след това няколко тенисисти, включително Григор Димитров, се заразиха с COVID-19.

Сега повод за скандала стана подарък, който Новак Джокович с удоволствие показа на феновете си. Той позира със специална ракия, на която е поставен лика на сръбския четник Дража Михайлович. Това предизвика сериозни реакция в Хърватия и Босна и Херцеговина.

„През цялата си кариера Джокович избягваше да се замесва в скандали заради провокации на национална основа спрямо страните от бивша Югославия. Сега обаче с една снимка разруши всичко, градено през годините, а репутацията му сериозно ще пострада“, обяви най-популярният босненски сайт Klix.ba.

“Джокович се снима с ракия, на която е изобразен четническия престъпник Дража Михайлович“, добавя хърватският Index.hr, който представя част от биографията.

Дража Михайлович има противоречива репутация на територията на бивша Югославия. Някои го почитат като герой от Първата световна война, а след това спасил много съюзнически пилоти по време на немската окупация през Втората световна война. Четниците на Михайлович обаче често са били съюзници на германските окупационни власти и дори в някои случаи са изпълнявали ролята на полицейски части. На 17 юли 1946 г. е разстрелян от социалистическата власт в Югославия като военнопрестъпник. Съдът не приема показанията на англо-американските летци, на които Дража Михайлович е помогнал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация