Федерер ще участва на АТП къп

12:06
Федерер ще участва на АТП къп

Носителят на рекордните 20 титли от "Големия шлем" Роджър Федерер ще се завърне по-рано от очакванията. 39-годишният ветеран ще дебютира във второто издание на отборния турнир ATP Cup в Австралия. Сърбия спечели първото издание на надпреварата през януари 2020, а през 2021 Федерер ще се събере със Стан Вавринка, за да представи Швейцария. През 2021 година турнирът ще се проведе между 1 и 5 февруари, с участието на 12 държави.

Новината за включването на Федерер е приятна изненада за феновете му, тъй като досега се смяташе, че 8-кратният шампион на "Уимбълдън" е под въпрос за Откритото първенство на Австралия, въпреки че е подал заявка за участие в Мелбърн. Швейцарецът пропусна на практика почти целия изминал сезон, тъй като претърпя 2 операции на коляното. Федерер за последно игра именно на Australian Open, където през 2020 бе надигран на полуфиналите от осемкратния шампион в Мелбърн Новак Джокович. Световният №1 пък се очаква и през 2021 година да бъде в състава на действащия шампион на ATP Cup Сърбия.

В ATP Cup ще се включи и японецът Кей Нишикори. Той пък имаше проблеми с лакътя, но изглежда вече е готов да се завърне на корта. Рафаел Надал пък се очаква да бъде лидерът на тима на Испания, който миналата година достигна до финала. От турнира обаче се оттегли тимът на Гърция, тъй като звездата на отбора Стефанос Циципас е предпочел да играе на един от подгряващите за Australian Open турнири в Мелбърн.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация