Лестър и Юнайтед със зрелищно равенство (видео)

16:21
Лестър и Юнайтед със зрелищно равенство (видео)

Лестър спря победната серия на Манчестър Юнайтед като гост. Джейми Варди изравни пет минути преди края, а срещата на "Кинг Пауър Стейдиъм" завърши 2:2.

"Червените дяволи" трябва повече да съжаляват за пропусната победа, тъй като на два пъти повеждаха, а Маркъс Рашфорд направи два сериозни пропуска. Именно английският национал откри резултата в 23-ата минута, а Харви Барнс изравни след половин час игра. Бруно Фернандеш отново изведе гостите напред в 79-ата минута преди да дойде моментът на Варди.

След равенството двата отбора запазиха позициите си на втори и трети в класирането, като Лестър има преднина от една точка и изостава на три от лидера Ливърпул.

Срещата започна с открит футбол и ситуации пред двете врати. Още във втората минута Рашфорд пропусна великолепна възможност да открие резултата. Той бе намерен отлично от Бруно Фернандеш и бе непокрит в наказателното поле. Изстрелът му с глава обаче не намери вратата.

Домакините бързо стигнаха до шанс пред вратата на Де Хеа. След центриране на Джеймс Джъстин топката бе засечена от въздуха от Варди, но мина над вратата. Де Хеа за малко да помогне на съперника. Испанецът не успя да изчисти топката и тя се озова в Олбрайтън, който опита да намери съотборник, но Фред се намеси решително.

Отборът на Солскяер играеше уверено и със самочувствие. В 23-ата минута Рашфорд се реваншира за ранния пропуск. Той бе изведен от Фернандеш и хладнокръвно прати топката покрай Шмайхел. С този гол "червените дяволи" за първи път от началото на сезона поведоха при гостуване в шампионатен мач.

Изглеждаше, че гостите имат контрол върху двубоя, но това се промени в 31-ата минута. Бруно Фернандеш загуби топката, Мадисън я подаде на Барнс, който получи пространство между играчите на съперника и с много хубав удар от дъгата на наказателното поле изравни резултата.

Първата добра възможност за второто полувреме се откри пред Джеймс Мадисън. Той получи шанс да стреля от фаул от отлична позиция, но стената се справи и отклони топката, която отиваше към вратата.

След час игра Ман Юнайтед можеше да поведе. Рашфорд бе изведен сам срещу Шмайхел. Вратарят направи блестящо спасяване и запази резултата. Секунди по-късно Марсиал също излезе сам срещу него. Французинът го преодоля, но попадение нямаше, тъй като флагът за засада бе вдигнат.

Лестър реално не създаваше голови положения след почивката, а гостите търпеливо изчакваха своите моменти. В 75-ата минута на терена се появи Едисон Кавани, който замени Марсиал. Именно уругваецът бе в основата на това "червените дяволи" отново да поведат. Той намери пролука в защитата изведе отлично Бруно Фернандеш, а португалецът направи резултата 1:2.

Джейми Варди обаче не бе казал последната си дума. Голмайсторът на Лестър нямаше много възможности от началото на мача, но пет минути преди края показа колко е ефективен. Айоси Перес, който влезе като резерва, прати топката към Варди, а нападателят намери пространството и я засече към мрежата.

ЛЕСТЪР - МАН ЮНАЙТЕД 2:2

0:1 - Рашфорд (23)
1:1 - Барнс (31)
1:2 - Фернандеш (79)
2:2 - Варди (85)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация