Манчестър Сити с комфортен успех срещу Нюкасъл (видео)

09:41
Манчестър Сити с комфортен успех срещу Нюкасъл (видео)

Манчестър Сити постигна очаквана победа с 2:0 над Нюкасъл, благодарение на което се доближи само на точка от четвъртото място във временното класиране на Премиър лийг, заемано в момента от градския съперник Манчестър Юнайтед. "Гражданите" нямаха особени проблеми, въпреки че над "Етихад" през цялото време се изливаше проливен дъжд.  Илкай Гюндоган (14') и Феран Торес (55') отбелязаха по един гол през двете полувремена, като традиционно Ман Сити пропусна още няколко много чисти положения. Четири великолепни намеси на Карл Дарлоу също лишиха домакините от по-изразителен успех.

Джосеп Гуардиола не можеше да разчита на Кайл Уокър и Габриел Жезус, които вчера дадоха положителни резултати на тестовете за COVID-19. Серхио Агуеро бе на пейката за началото и се появи за последния 1/4 час. Нейтън Аке замени Уокър. Стърлинг, Торес и Силва действаха в атака.

Стив Брус направи четири промени в своя състав. Матю Лонгстаф, Фабиан Шер, Айзък Хейдън,  Джейкъб Мърфи и Жоелинтон стартираха за гостите. 

"Гражданите" имаха осезаемо предимство през първата част, но успяха да стигнат само до един гол. В 15-ата минута Кансело намери много добре Стърлинг отдясно, след което крилото се справи с двама бранители, демонстрирайки техника на малък периметър. Английският национал задържа спокойно и накрая поднесе топката на Гюндоган, който стреля от 7 метра в близкия ъгъл.

Последваха две добри намеси на Карл Дарлоу. Първо стражът спаси удар на Де Бройне от границата на наказателното поле, а в 36-ата минута белгиецът излезе очи в очи с вратаря, но отново не успя да го преодолее. Малко след това Кансело отново намери Стърлинг отдясно. Този път английският национал реши да завърши сам, но ударът му се оплете в мрежата, но от външната й страна. 

Десет минути след подновяването на играта Сити удвои след серия от грешки в защитата на Нюкасъл. Удар на Родри бе блокиран, но Алмирон не успя да изчисти, след което Кансело центрира. Фернандес се опита да пресече, но вместо това направи топката много удобна за Торес, който от няколко метра стреля в десния ъгъл за 2:0.

В 60-ата малко не достигна на Стърлинг да засече във вратата поредно центриране на Кансело отдясно. След рикошет топката се озова в Бернардо, който шутира от малък ъгъл, но ударът му срещна гредата. 

В 81-вата минута Агуеро, който се появи като резерва на мястото на Торес, бе оставен сам и засече от пет метра ниско подаване на Кансело. Дарлоу обаче за пореден път се намеси добре и спаси.

В 85-ата минута отново Агуеро изскочи сам срещу Дарлоу, опита се да го премине и падна след контакт с него. Аржентинецът искаше дузпа и ВАР прегледа ситуацията, но стражът на Нюкасъл докосна топката, така че нарушение не бе отсъдено. 

За Нюкасъл това бе трети пореден мач без успех в Премиър лийг. "Свраките" заемат 12-о място във временното класиране с актив от 18 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация