Лийдс се върна на победния път (видео)

16:02
Лийдс се върна на победния път (видео)

Лийдс победи Бърнли с 1:0 на стадион "Елънд роуд" в среща от 15-я кръг на английската Висша лига. Йоркширци успяха да се изправят  след тежкия нокаут, в който отборът бе пратен след поражението с 2:6 от Манчестър Юнайтед в първото издание на "Войната на розите" от близо 17 години.


Двубоят започна добре за домакините, които още в четвърта минута получиха дузпа. Тарковски и Мий не се ориентираха при едно дълго подаване, Бамфорд се промъкна между тях и излезе сам срещу Ник Поуп. Стражът успя да играе с топката, но повали нападателя на Лийдс и съдията посочи бялата точка. ВАР потвърди решението му, а самият Бамфорд изпълни по страхотен начин 11-метровия наказателен удар за 1:0.

 

В 19-ата минута Барнс прати топката във вратата на Мелие, но преди това бе прозвучал сигнал заради доста спорно нарушение на Мий срещу вратаря на Лийдс. 


До почивката домакините имаха още няколко добри възможности, от които не се възползваха. 


Бърнли заигра доста по-добре през втората част и успя да наложи доминация в търсене на изравнително попадение, но това така и не се случи. Двамата вратари направиха по едно добро спасяване след удари на Ернандес и Барнс и така резултатът се запази. В 82-рата минута Родригес пропусна най-добрия шанс за гостите, след като бе изпуснат да стреля отблизо, но ударът му премина над вратата. Три минути преди края Мелие изби шут на Барнс до близката греда,  а в добавеното време стражът на домакините се намеси още веднъж. 

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация