Мирослав Джукич е фаворит за треньорския пост в Лудогорец след отказа на Стоилов

12:34
Мирослав Джукич е фаворит за треньорския пост в Лудогорец след отказа на Стоилов

Нов специалист е спряган като фаворит за треньорския пост в Лудогорец след провала на преговорите в последния момент със считания за сигурен нов наставник на деветкратните шампиони Станимир Стоилов.

Това е сърбинът Мирослав Джукич, информира "Тема Спорт". 54-годишният специалист вече е бил предложен от сериозни хора на шефовете на разградчани. Бившият защитник за последно беше начело на испанския Спортинг Хихон. Той води тима в Сегунда дивисион от декември 2019 година до средата на юли 2020. В момента той е свободен.

Джукич има сериозен стаж по испанските терени, който започва още като футболист. Той еднакво обичан в Ла Коруня и Валенсия. С първия тим спечели Купата и Суперкупата на Испания. С втория пък има титла, купа, Суперкупа, Интертото, както и два финала в Шампионската лига.Треньорският път на Джукич започва в младежкия национален отбор на Сърбия, който води 1 година. През януари 2007 година той поема и "репрезентацията", но изкарва само осем месеца като селекционер. През март 2011 година стартира и испанската му авантюра.

Тогава приема офертата на Еркулес. След показаното през юли изкачва стълбицата и подписва с Валядолид. Това е и клубът, където се задържа най-дълго - до юни 2013 година. Тогава поема любимия Валенсия, но остава само до декември. Следват престои в Кордоба, Обединените арабски емирства. През лятото на 2017 година поема Партизан Белград. През сезона печели Купата и завършва втори в първенството след Цървена звезда. Това са и най-големите успехи на Джукич като треньор.

Въпросът за треньорския пост в Лудогорец виси със страшна сила, тъй като до първата тренировка през 2021 година остават две седмици. Лудогорец е убедителен лидер у нас, но на европейската сцена не се представи на познатото високо ниво, което определено не е по вкуса на ръководителите му.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация