Беки Хамън стана първата жена, водила отбор в НБА

12:44
Беки Хамън стана първата жена, водила отбор в НБА

Беки Хамън се превърна в първата жена баскетболен треньор, която води отбор от НБА, поемайки управлението на Сан Антонио Спърс след отстраняването на Грег Попович от резервната скамейка. Това стана при поражението на Шпорите със 107:121 от Лос Анджелис Лейкърс.

Лидерът на езерняците ЛеБрон Джеймс отпразнува 36-ия си рожден ден с 26 точки, 8 асистенции и пет борби. Това е трета поредна победа с двуцифрен аванс на тима.

Попович беше отстранен от съдията Тони Браун 3:56 минути преди края на втората четвърт, след като навлезе на терена, за да протестира срещу неотсъден фаул срещу ДеМар ДеРоузън. Това наложи Беки Хамън, която е първата жена помощник-треньор в мъжкия професионален баскетбол в САЩ, да поеме контрола върху отбора.

Предния път, когато Попович беше отстранен от пейката - през ноември 2016-а година, ролята му пое Тим Дънкан. Самата Хамън пък е играла за отборите на Либърти и Сан Антонио в женската НБА.

Денис Шрьодер вкара 21 точки, а Антъни Дейвис добави 20 и 8 борби за Лейкърс, които постигнаха трета победа в петия си мач от началото на сезона. Деджонти Мъри се отличи с 29 точки, 7 асистенци и 7 борби за Спърс, които имат 2 победи от първите си 4 мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация