Бо Свенсон е новият треньор на Майнц 05

12:56
Бо Свенсон е новият треньор на Майнц 05

Датчанинът Бо Свенсон беше назначен за старши треньор на предпоследния в Бундеслигата Майнц 05, съобщават германските медии. Според групата вестници VRM Group, от Майнц са постигнали споразумение с досегашните му работодатели.

41-годишният Бо Свенсон до момента води австрийския втородивизионен Лиферинг, но малката подробност е, че това е сателитен клуб на РБ Зайлцбург и също се издържа от концерна Ред Бул. Вестниците на VRM съобщават, че неустойката, която Майнц ще плати, е 1,5 милиона евро на няколко вноски.

Бившият защитник е играл за Майнц 7 години от 2007-а до 2014-а, записвайки в този период 109 мача. След това беше за кратко и помощник на сегашния спортен директор Мартин Шмит, който преди да седна на бюрото беше старши треньор на червените.

Все още обаче няма яснота дали Бо Свенсон ще бъде на пейката на Майнц в следващата им среща след Нова година срещу Байерн (Мюнхен). От клуба само преди няколко дни уволниха треньора си Ян-Мориц Лихте, който изкара на поста три месеца, но тимът е предпоследен с 6 точки от 13 мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация