Реал Сосиедад триумфира в баското дерби (видео)

20:58
Реал Сосиедад триумфира в баското дерби (видео)

Реал Сосиедад сложи край на неприятна серия, след като стигна до успех с 1:0 при гостуването на Атлетик Билбао. Единственото попадение в срещата бе дело на Кристиан Порту в петата минута.

Тимът от Сан Себастиан записа три поредни загуби в Ла Лига преди този мач, а в девет поредни срещи във всички турнири нямаше победа. След успеха в Билбао отборът е на трета позиция с актив от 29 точки, а пред него са Атлетико и Реал.

Реал Сосиедад откри резултата при първата си атака. Гуриди открадна топката в средата на терена и даде началото на контраатака. Тя мина през Мерина и Оярсабал и бе завършена от Порту. Това беше единственият удар в очертанията на вратата за първото полувреме. След попадението имаше импулс в играта на гостите, но той бързо се изпари. Атлетик имаше известна инициатива, но с нищо не застраши вратата на съперника.

След почивката Сосиедад на два пъти бе близо до удвояване на аванса си. Исак удари гредата, а Оярсабал тества вратаря. Положенията пред двете врати като цяло бяха рядкост, а защитата на гостите не бе затруднена много.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация