Избраха Страхил Попов в Отбора на кръга в Турция

10:37
Избраха Страхил Попов в Отбора на кръга в Турция

Българският защитник на Хатайспор Страхил Попов отново показа, че се намира в страхотна форма и изявите му бяха оценени от турския интернет-портал и телевизия "SporX", който го включи в идеалния отбор на 15-ия кръг на местната Суперлига. Тази номинация в отбора на кръга е втора за на благоевградчанина през сезона след първата от 8-ия кръг, заслужена заради победата над Кайзериспор (1:0).

Хатайспор се превърна в истинска сензация и разби всички очаквания в турското първенство, след като размаза с 6:0 Анталияспор като гост и се изкачи на 6-о място в класирането с 24 точки, само на 2 от Фенербахче, който държи 5-ата позиция за участие в Лига Европа. В тази среща Страхил беше един от най-активните, като направи пет успешни пробива, завършили с точни центрирания и навъртя сериозен километраж.

Общо трима играчи на отбора на Хатайспор бяха включени в "идеалните 11 на кръга", в това число и 30-годишния десен бранител. Останалите са вратарят Мунир и крилото Аарън Бупендза. Другите трима в защитата са Атакан Чанкая (Анкарагюджу), Велитон (Бешикташ), Марсело Сарачи (Галатарай). В халфовата линия и атаката е гласувано доверие на аржентинския ветеран Лукас Билия (Фатих Карагюмрук), Емра Башсан (Ерзурум), дефанзивният халф Берат Йоздемир (Генчлербирлиги), Ендри Чекичи (Анкарагюджу) и Мухамет Демир (Газиантеп ФК).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация