Григор с нов треньор

11:21
Григор с нов треньор

Аржентинецът Данте Ботини ще бъде новият треньор на най-добрият ни тенисист Григор Димитров, информира официалният сайт на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР). Ботини вече е вписан като наставник на българина в официалния му профил. До скоро там стоеше името на Андре Агаси, който бе в ролята на консултант на българина и бе с него само в редки случаи, тъй като практиката му е да не пътува.

Германецът Кристиан Гро на практика беше човекът до Димитров през 2020-а, но тяхното партньорство приключи още преди края на сезона.

Ботини е известен с дългогодишната си работа с японеца Кей Нишикори, който постигна всичките си успехи под негово ръководство. През миналата година аржентинецът работи с Николас Джари, но сътрудничеството им бе възпрепятствано от допинг наказанието на чилиеца.

В последните дни на изминалата година се появи информация, че Григор, който е №19 в света е започнал сътрудничество с Ботини. Аржентинецът дори пристигна в Монте Карло, където живее Димитров, а по-късно се появиха и клипове от съвместните им тренировки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация