Алекс Фъргюсън: ВАР е абсолютно бедствие

17:50
Алекс Фъргюсън: ВАР е абсолютно бедствие

Легендата на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън навърши 79 години в навечерието на новата година (роден е на 31 декември 1941 година). Шотландецът се оттегли през 2013-а година след 13 спечелени титли, две Шампионски лиги и още редица големи трофеи, за да превърне “червените дяволи” един от най-успешните тимове последните десетилетия.

Сега обаче той се присъединява към друга легенда на британския футбол - Кени Далглиш и двамата ще се съсредоточат върху друга голяма битка извън футболния терен, а именно все по-честите проблеми на бивши футболисти с деменцията, която наскоро отне някои от значими фигури в британския футбол.

Освен това Фъргюсън не подмина и други теми като ВАР, представянето на Манчестър Юнайтед под ръководството на Оле Гунар Солскяер и последните значими действия свързани с благотворителността на Маркъс Рашфорд, който поведе борба с правителството за осигуряване на безплатна храна на учениците от бедни семейства.

За деменцията

“Мисля, че когато аз и Кени (Далглиш) сме на една и съща платформа може да очаквате искри, шегува се шотландецът за своя сънародник. Това очевидно е проблем, които се вижда във футбола. Джеф Астъл, Мартин Пийтърс, Рей Уилсън. Юнайте също претърпя удар в това отношение със загубите на Бил Фоулкс и Ноби Стайлс. Адски тъжно е. Боби не бе добре от известно време (Боби Чарлтън бе диагностициран с деменция преди няколко месеца). Портите са отворени със смъртта на Ноби и диагнозата на Боби. Те са огромни фигури и случващото се трябва да ни накара да се замислим. Не знам какво прави Асоциацията на професионалните футболист, но Асоциацията на мениджърите е много загрижена по този повод,” заявява Фъргюсън и добявя своя личен опит от времето си на централен нападател.

“Това бяха кожени топки и когато се напояха с вода, беше сякаш удряш гюле. Много тежка работа. Удрял съм много такива топки, но слава Богу, това още не ми се е върнало. Трябва да видим какво може да направим по въпроса. Футболът и футболните хора трябва да обърнат внимание на тази ситуация,” завършва темата шотландецът и дава кратък, но описателен коментар на системата за видеонаблюдение, която трябва да асистира на съдийските бригади.

ВАР

“Абсолютно бедствие. Гледах мача на Лийдс и Бърнли миналата седмица. Отмениха гол на Бърнли, защото техният играч бе фаулиран от вратаря, направо невероятно,” възмущава се Фъргюсън и се обръща към своя бивш тим Манчестър Юнайтед, коментирайки накратко случващото се под ръководството на неговия бивш възпитаник Оле Гунар Солскяер.

Манчестър Юнайтед

“Не е лесно да се върнеш в борбата за титлата, това е много сложна лига в последно време,” лаконичен е спечелилият 13 титли мениджър и дава мнението си за борбата на Маркъс Рашфорд, който наскоро получи и титла от кралицата за дейността си срещу бедността и детския глад в Обединеното Кралство.

Маркъс Рашфорд

“Той винаги е бил добро хлапе. Дойде при нас, когато бе на девет. Когато видиш поведението на такива хора, желанието да се погрижат, да променят нещата, той има всичко това. Маркъс идва от работническо семейство и много добре знае какво е. Когато аз бях ученик, можеше да получиш безплатна вечеря и Маркъс много добре знае колко важно е това. Знаете и че Хуан Мата също дава част от заплатата си за благотворителност. Вижте какво прави Рашфорд. Не всички футболисти искат да си купуват коли. Има много с огромни сърца. Футболните хора също не са идеални,” завършва интервюто си Фъргюсън.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация