Самп спъна Интер, Алексис изпорти дузпа (видео)

18:10
Самп спъна Интер, Алексис изпорти дузпа (видео)

След осем поредни победи и 11 мача без загуба в Серия А Интер трябваше да преклони глава при гостуването си на Сампдория. Отборът на Клаудио Раниери сложи край на серията на "нерадзурите", след като ги победи с 2:1.


Антонио Кандрева, който е преотстъпен именно от Интер, откри резултата то дузпа в 23-ата минута. Балде Кейта удвои аванса на домакините преди почивката. Стефан Де Фрай намали през втората част, но Самп удържа на атаките на гостите и не допусна ново попадение.

Една от причините за загубата на отбора на Антонио Конте бе Ромелу Лукаку, който бе оставен на резервната скамейка, след като получи лека контузия в мача с Кротоне, и влезе в игра в 63-ата минута. Неговият заместник Алексис Санчес пропусна дузпа в началото на двубоя в Генуа, а Лаутаро Мартинес също разочарова.

 

Отборът на Клаудио Раниери опитваше да пресира съперника в неговата половина от началото. "Нерадзурите" обаче нямаха големи проблеми да се справят с това предизвикателство. Гостите бързо започнаха да създават положения.


В осмата минута хубав удар на Ашли Йънг бе отразен от Аудеро. При последвалия ъглов удар топката стигна до Скриняр, който от добра позиция стреля покрай вратата. Малко по-късно съдията отсъди дузпа за Интер за игра с ръка на на Торсби. Реферът трябваше няколко пъти да гледа ситуацията на повторение, тъй като докосването бе леко. Алексис Санчес застана зад бялата точка, но стреля слабо и Аудеро спаси.

 

Домакините видяха, че ще имат сериозни проблеми, ако се отбраняват в по-голяма част от времето и поизнесоха играта. Това доведе до опасности пред Ханданович. Удар с глава на Тонели го преодоля, но топката се удари в гредата. Съдията бе близо до това да отсъди втора дузпа, след като топката срещна ръката на Лаутаро Мартинес. След разглеждане на ситуацията бе отсъден фаул на границата на наказателното поле, който не доведе до нищо.


В този период Самп владееше инициативата и организира няколко добри атаки. Поредната игра с ръка в наказателното поле доведе до втори дузпа. Този път домакините получиха наказателен удар, след като топката се удари в ръката на Барела. Антонио Кандрева, който е собственост на Интер, нямаше проблем от бялата точка и изведе тима от Генуа напред в резултата.


След високото темпо от началото на срещата последва леко успокояване на страстите. Тимът на Клаудио Раниери противодействаше добре на атаките на съперника и чакаше своите възможности на контраатака. Такава се откри в 38-ата минута, когато Дамсгаард проби отдясно. Датчанинът напредна и намери Балде Кейта, който засече топката към мрежата за 2:0.

 

Това развитие накара "нерадзурите" да вдигнат нивото и те натиснаха до почивката. Алексис Санчес и Лаутаро Мартинес отправиха удари, но те не намериха целта. През втората част тази тендеция се запази. Гостите се опитваха да се върнат в мача, но неумелите действия на Лаутаро и особено на Алексис бяха причина да не реализират положенията си.


Сампдория рядко играеше с топката, но на два пъти след прекрасни контраатаки можеше да отбележи трети гол. В 63-ата минута на терена се появи и Ромелу Лукаку, който замени Галярдини. Интер заигра с трима в атака, а малко по-късно намали на 2:1. След ъглов удар Стефан Де Фрай засече топката с глава и даде надежди на отбора на Конте, че може да стигне до обрат.


Последваха нови атаки на Интер и няколко положения, но като цяло защитата на домакините успя да се справи и не допусна нов гол, което осигури трите точки на тима на Раниери.


САМПДОРИЯ - ИНТЕР 2:1


1:0 - Кандрева (23-д)
2:0 - Кейта (38)
2:1 - Де Фрай (65)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари