Пирин започна подготовка с водосвет

19:06
Пирин започна подготовка с водосвет

С водосвет днес Пирин Благоевград започна подготовката си за пролетния полусезон на Втора лига. Пред медиите говореха капитанът Николай Бодуров, голмайсторът Преслав Йорданов, новото попълнение – вратарят Димитър Шейтанов, и изпълнителният директор на клуба Таско Тасков.

„Очаквам да изпълним целта, която сме си поставили всички – отборът да влезе в А група, което няма да е лесно“, каза капитанът Николай Бодуров. Той пожела по време на подготовката да няма контузии. „Желанието ни е да влезем като първи в групата“, допълни централният бранител.

„Очаквам да се подготвим добре, да сме здрави и без контузии, за да влезем добре в първенството“, пожела голмайсторът Преслав Йорданов. Според него с евентуалната конкуренция за поста му се вдига нивото на отбора, който след като вече е сработен, е значително по-лесно за постигане на заветната цел.

„Пирин е клуб с огромна история, аз съм от тук, познавам се с футболистите и ръководството, радвам се, че съм сред тях“, каза новпривлеченото попълнение, вратарят Димитър Шейтанов. Той допълни, че не се притеснява от конкуренцията за поста му, лично за него е важно да се подготви добре, за да намери място сред титулярите. „Единствената ми цел е да помогна на Пирин да влезе в Първа лига и да продължим да играем в нея“, категоричен бе Шейтанов.

Изпълнителният директор Таско Тасков се надява на една ползотворна и успешна за Пирин година, и през лятото да се поздравят с мечтаната цел да бъдат в А група. „Не се заблуждаваме, очакват ни много тежки мачове, наясно сме всички, привлякохме Шейтанов, младият Иван Тасев на именния си ден днес получи подарък – подписа професионален договор“, каза изпълнителният директор Таско Тасков.

Той увери, че представящите се добре ще бъдат забелязани от треньорското ръководство. Разтрогнат по взаимно съгласие е договорът на централния нападател Джордж Окли. „Някои от другите отбори се подсилват, ще започна да се притеснявам за тях когато имат футболисти като Бодуров, Манолев, Дюлгеров, Преслав и други. Всички оръжия за постигане на целта – А група, са в нашата съблекалня“, категоричен бе изпълнителният директор.

Пирин стартирата подготовката си без треньора Уорън Фийни, който трябва да пристигне в събота. Първоначално подготовката ще протече в Благоевград, следва лагер в Сандански от 24 януари до 2 февруари. Първите контроли са с Марек и Царско село.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация