Клоп: Не знам дали ще взимаме нови играчи

19:14
Клоп: Не знам дали ще взимаме нови играчи

Входящ трансфер на централен защитник в Ливърпул през януари е малко вероятен, твърди мениджърът на отбора Юрген Клоп. Той заяви, че по време на пандемията е много трудно да бъдат привличани качествени играчи, а и самият отбор е длъжен да бъде пестелив.

Тримата основни централни бранители на отбора Върджил ван Дайк, Джо Гомес и Жоел Матип са в лазарета с контузии и в последните мачове Клоп бе принуден да преквалифицира играчи. При загубата с 0:1 срещу Саутхемптън в отбраната се включиха халфовете Фабиньо и Джордан Хендерсън.

"Не мога да кажа, че със сигурност няма да привлечем някого. Просто казвам, че в настоящата ситуация е много малко вероятно. Времената са трудни не само за всички хора, а и за футболните клубове. Някои нямат финансови проблеми, но специално нашият клуб никога няма да показва безотговорно поведение, каза германският мениджър преди мача от третия кръг за Купата на ФА срещу Астън Вила.

"Както всичко си беше нормално, в един момент и тримата ни основни централни защитници се контузиха. Дали бих реагирал в подобна ситуация? Обикновено бих. Сега обаче не са най-добрите времена за цялата планета, а защо да бъде правилният момент за един футболен клуб".

Ливърпул все още е лидер в класирането на английското първенство, но загуби седем точки в последните си три мача и Манчестър Юнайтед изравни шампионите на върха. "Червените дяволи" освен това са и с мач по-малко, но гостуват на "Анфилд" на 17 януари. Клоп обаче не възнамерява да прави големи ротации в титулярния състав за купата.

"ФА Къп е важен турнир за нас. Той все още не е в напреднала фаза, но Астън Вила е достатъчно труден съперник, за да го подценяваме. Трябва да намерим правилния баланс, но без да променяме много неща. Нужни са ни свежи крака", продължи Клоп.

Германецът добави, че халфът Наби Кейта няма да бъде възстановен на време за мача, а нападателят Диого Жота все още е с шина на коляното и ще поднови тренировки "след няколко седмици".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация