Андреев продължава с великолепното си представяне в Анталия

11:59
Андреев продължава с великолепното си представяне в Анталия

Младият български тенис талант Адриан Андреев продължава паметното си представяне в турнира от сериите АТР 250 в Анталия. След като за първи път в кариерата си преодоля квалификациите на надпревара от такова ниво, сега 19-годишният софиянец записа и първата си победа в основната схема - 6:4, 6:3 над представителя на домакините Марсел Илхан.

Във втория кръг Андреев ще има доста по-сериозна опозиция в лицето на Алекс де Минор или Малек Джазири. Именно след сблъсъка помежду им по-късно днес ще започне и срещата на Димитър Кузманов срещу Ласло Джере.

Андреев спечели 32 точки (и 5700 евро) и ще се изкачи с около 100 позиции в световната ранглиста, като ще стигне до около 450-ата, като днешният му съперник се намираше дори по-ниско от него в йерархията на професионалистите - 571-во място.

Само един пробив бе достатъчен на Адриан да спечели първия сет, но във втория двамата започнаха с размяна на спечелени посрещания. Илхан обаче още два пъти загуби подаването си за 4:3 и 6:3 и така още с първия си мачбол Андреев постигна първи успех в основната схема на турнир от АТР.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация