COVID-19 попречил на Пулев да стане световен шампион

14:21
COVID-19 попречил на Пулев да стане световен шампион

Промоутърът на Кбурат Пулев - Ивайло Гоцев, заяви, че българският боксьор се е преборил с COVID-19 няколко седмици преди мача си срещу световният шампион на IBF, IBO, WBA (супер) и WBO в тежка категория Антъни Джошуа.

На 12 декември миналата година Пулев беше нокаутиран от Джошуа в 9-ия рунд.

„Всъщност той нямаше нито силата, нито енергията, нито спарингите, от които се нуждаеше в подготовката. За пореден път, без оправдания, само факти. Това се случи,“ каза Гоцев пред Bad Left Hook.

„Той каза: “Не, ще премина през COVID-19, и ще се бия с Антъни Джошуа. Знам, че може би никога повече няма да получа трети шанс за такъв мач.” Имаше твърде много за губене, за не да се бие за всички тези колани. Той наистина вярваше в себе си. Той имаше шанс да победи AJ и се опита.

Един месец преди битката той имаше COVID-19. Трябваше да промени подготовката си и честно казано си помислих, че се прибираме. Аз в САЩ, а той в България. Срещна се с лекари и взе решение. Той стои зад решението си. Той е войн.

Вижте, ние винаги сме уважавали Антъни Джошуа и го уважавам и сега, казвайки, че той е страхотен атлетичен индивид. Той е във форма, той е физически силен, може да удря, но слабостите му са очевидни. AJ се разочароваше всеки път, когато Кубрат скъсяваше дистанцията и го удряше. Кубрат просто нямаше достатъчно сили. Болестта отнема силите ти. Рентгеновите снимки на Кубрат показаха, че е прекарал пневмония, но я е преборил и беше там за битката”, добави Гоцев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация