Ман Сити не срещна никакви трудности срещу Бирмингам (видео)

20:35
Ман Сити не срещна никакви трудности срещу Бирмингам (видео)

Манчестър Сити нямаше никакви проблеми да се класира за четвъртия кръг на ФА Къп. "Гражданите" спечелиха с 3:0 срещу втородизионния Бирмингам на "Етихад".

Джосеп Гуардиола бе направил само четири промени от мача срещу Ман Юнайтед през седмицата и извади доста силен състав. Отборът му имаше огромно предимство през цялата среща и можеше да спечели и с доста по-голяма разлика.

Ман Сити преодоля третия кръг за осма поредна година. След днешния успех "гражданите" са спечелили последните си шест срещи на този етап от турнира с голова разлика 26-2.

Домакините много рано решиха мача. Те поведоха след великолепно изпълнение на Бернардо Силва. Португалецът се разписа след удар от воле и отбеляза първия си гол на "Етихад" от година. Отново той направи резултата 2:0 в 15-ата минута. Силва вкара с удар отблизо, като завърши великолепна комбинация на Сити, минала през Марез и Де Бройне.

След няколко пропуска на "гражданите" третият гол падна в 33-ата минута и бе дело на Фил Фодън. Той получи топката от Марез и с прецизен удар увеличи аванса на Сити. Превъзходството на отбора на Гуардиола бе тотално, а разликата в класите очевидна.

След почивката Бирмингам се представи малко по-добре, но отново сериозните ситуации бяха пред вратата на гостите. Бернардо Силва на два пъти се размина с това да стигне до хеттрик. Гуардиола извади още на почивката Кевин Де Бройне и през втората част пусна някои от юношите.

МАН СИТИ - БИРМИНГАМ 3:0

1:0 - Бернардо Силва (8)
2:0 - Бернардо Силва (15)
3:0 - Фодън (33)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация