Тервел ще боксира в Танзания срещу намибиец

19:22
Тервел ще боксира в Танзания срещу намибиец

Тервел Пулев ще се завърне на професионалния ринг още този месец. Интернационалният шампион на Световната боксова асоциация (WBA) в полутежка категория сам обяви името на следващия си съперник. Става дума за опитния боксьор Викапита Мероро от Намибия, който има 29 победи и 9 загуби в 38 мача. Срещата ще се проведе на 29 януари в "Некст Доор Арина" в Макаси, квартал на най-големия танзанийски град Дар ес-Салаам.

“Дойде време, съвсем скоро да се кача отново на официален ринг. Става дума за опитния боксьор В. Мероро от Намибия (29/9/0). Срещата ще се проведе в Танзания на 29 януари. Противникът ми има в актива си мачове срещу имена в профи бокса, като Юрген Бремер, Дуродола, Максим Власов, Исак Чилемба, Кевин Ларена, Дмитрий Кудряшов и др. Надявам се, че моят опит също не е за подценяване и ще мога да се справя въпреки, че 10-рундовият мач ще бъде по-скоро домашен за Мероро”, написа Тервел Пулев във “Фейсбук”.

По-малкият от братята Пулеви е устремен към нови върхове и преследва 16-ата си поредна победа. В последната си среща на 14 декември 2019 година той се наложи над ДеШон Уебстър и спечели интернационалната титла на Световната боксова асоциация (WBА).

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация