Наполи продължава защитата на Купата след труден успех срещу Емполи (видео)

21:23
Наполи продължава защитата на Купата след труден успех срещу Емполи (видео)

Носителят на трофея Наполи продължава напред в турнира за Купата на Италия, след като много трудно надви Емполи с 3:2 на свой терен в мач от 1/8-финалите. Андреа Петаня реализира победния гол в 77-ата минута, след като преди това лидерът в Серия “Б” на два пъти изравняваше. За място на полуфиналите отборът на Дженаро Гатузо ще спори с победителя от двойката Рома - Специя.

Домакините излязоха с някои от резервите си, но получиха и солидна подкрепа извън терена. Часове преди мача гостите понесоха удар, след като регионалните здравни власти в Неапол наредиха на трима футболисти на Емполи, на старши треньора Алесио Диониси и един човек от щаба да се самоизолират. Оказа се, че по време на полет в понеделник те са стояли в близост до болен от коронавирус човек. След това и петимата бяха дали по четири отрицателни теста, но независимо от това не получиха разрешение да влязат на стадиона. Въпросните играчи са Леонардо Манкузо, Роберто Пирело и Симон Журковски.

Джовани Ди Лоренцо изведе представителят на елита напред в 18-ата минута. В 33-ата Недим Бейрами изравни, но само пет по-късно Ървинг Лосано вкара за 2:1 за Наполи.

През второто полувреме домакините удариха две греди и Лоренцо Инсиние изпусна на празна врата, което за малко да излезе скъпо на тима, защото в 68-ата Бейрами пак изравни.

Все пак 13 минути преди края Петаня се разписа за 3:2.

НАПОЛИ - ЕМПОЛИ 3:2

1:0 Ди Лоренцо (18)
1:1 Бейрами (33)
2:1 Лосано (38)
2:2 Бейрами (68)
3:2 Петаня (77)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация