Холщайн Кил изхвърли Байерн от турнира за Купата на Германия (видео)

10:45
Холщайн Кил изхвърли Байерн от турнира за Купата на Германия (видео)

Носителят на трофея Байерн Мюнхен отпадна още на 1/16-финала за Купата на Германия. Баварският гранд бе елиминиран от втородивизионния Холщайн Кил след изпълнения на дузпи. В редовното време двата тима не излъчиха победител и направиха 2:2, след като домакините изравниха късно в добавеното време на мача. Серж Гнабри откри резултата за баварците в 14-ата минута, но Фин Бартелс изравни в 37-ата. Льорой Сане отново изведе мюнхенци напред в 48-ата минута, но в 5-ата минута на добавеното време Хауке Вал вкара за 2:2 и прати мача в продължения. Там голове не паднаха, а при дузпите домакините бяха безгрешни и реализираха всичките си изстрели, докато Марк Рока пропусна 6-ата дузпа за Байерн и това се оказа решаващо. Любопитното е, че гостите играха със специални екипи, изработени от Фарел Уилямс, но те не им донесоха успех.

Байерн откри резултата в 14-ата минута с една от първите си по-добри атаки. Топката бе центрирана в наказателното поле, където Томас Мюлер с глава свали за Серж Гнабри, който, въпреки намесата на вратаря, успя да вкара за 0:1. В ситуацията обаче имаше огромни съмнения за засада.

Гнабри имаше нов шанс в 27-ата минута, но този път стреля покрай вратата. След това в 36-ата минута и Мюлер можеше да се разпише, но и той не бе точен.

В 37-ата минута Холщайн изравни. Страхотен дълъг пас намери Фин Бартелс зад защитата, той напредна и хладнокръвно реализира за 1:1.

Домакините можеха да направят и пълен обрат в следващата минута, но гол на Жае-Сун Лий бе отменен заради засада.

В 39-ата минута пък отлична възможност се откри пред Мюлер, но той не намери очертанията на вратата.

Мюнхенци обаче отново излязоха напред в резултата в 48-ата минута, когато Льорой Сане с прекрасно изпълнение от фаул не остави шансове на вратаря за 1:2.

В 66-ата минута Джамал Мусиала имаше добър шанс, но ударът му бе спасен от стража на съперника.

Три минути по-късно и Мануел Нойер трябваше да се намесва решително при изстрел с глава на Йошуа Меес.

Дъглас Коста обстрелва вратата на Холщайн в 84-ата минута, но не успя да затрудни вратаря.

В добавеното време Холщайн изравни. Съдията бе назначил 3 допълнителни минути, но пусна играта да продължи доста повече и в 5-ата добавена минута, при едно центриране в наказателното поле, Халке Вал с глава изравни и прати мача в продължения.

Там и двата тима играха предпазливо и голове не паднаха, а победителят трябваше да бъде определен с дузпи. Първите пет изпълнения и за двата тима бяха безгрешни. Шестият изстрел за Байерн, който бе поверен на Марк Рока, се оказа решаващ. Ударът на испанеца бе спасен, а след това Фин Бартелс реализира за Холщайн и така подпечата успеха на своя тим, който ще играе на 1/8-финал. Мюнхенци пък си тръгват с подвити опашки и приключват участието си в турнира.

Холщайн - Байерн 2:2 (6:5 при дузпите)

0:1 Гнабри (14)
1:1 Бартелс (37)
1:2 Сане (48)
2:2 Вал (90+5)

при дузпите:

0:1 Левандовски
1:1 Вал
1:2 Кимих
2:2 Арслан
2:3 Мюлер
3:3 Сера
3:4 Алаба
4:4 Лий
4:5 Коста
5:5 Хауптман
- Рока пропуска
6:5 Фин Бартелс

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация