Костадинов: Резултатите през последната година не бяха такива, каквито ни се искаше

17:45
Костадинов: Резултатите през последната година не бяха такива, каквито ни се искаше

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов сподели, че той е предложил Ясен Петров да поеме националния отбор на България. Костадинов обяви и още две имена, които е предложил. 

"Имаше предложения за други селекционери, но в крайна сметка се спряхме на Ясен Петров. Четох в медиите, че Венци Стефанов е предложил това. Той не знаеше нищо за това. Аз предложих Ясен Петров да е национален селекционер. Георги Донков също беше мой вариант. Имаше предложение и Георги Дерменджиев да остане. От трите кандидатури мисля, че Ясен Петров има по-голям опит като старши треньор. Бил е в чужбина, има опит. Поставихме му за цел да обнови отбора. Водещото не са парите, а резултатите и изграждането на един боеспособен отбор. Резултатите през последната година не бяха такива, каквито ни се искаше да бъдат. Мислел съм много по въпроса дали да се кандидатирам за президент на БФС, но още не съм взел решение". 

"Договорът на Ясен Петров ще бъде за 1+1 година. Аз съм удовлетворен и не съм, защото резултатите на националния отбор не бяха добри. Младежите пък са в подем. Клубовете трябва да разберат, че трябва да се даде шанс на повече български футболисти".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация