Челси се раздели с играч, който беше собственост на клуба от 10 години

17:53
Челси се раздели с играч, който беше собственост на клуба от 10 години

Челси и Лукас Пиасон официално се разделиха, след като почти 10 години бразилецът бе собственост на лондончани. "Сините" закупиха таланта на Сао Пауло още през март 2011 година срещу 5 милиона паунда. По-малко от година по-късно той направи своя пробив в първия отбор, който по това време бе воден от Андре Вилаш Боаш. Началото бе добро. След като няколко пъти попада в групата, но остава на пейката, Пиасон дебютира за първия отбор през септември 2012-а, започвайки като титуляр при победата с 6:0 срещу Уулвърхамптън в двубой за Купата на лигата. След това той играе и в следващия кръг на надпреварата - срещу Манчестър Юнайтед. През декември атакуващият халф дебютира и в Премиър лийг, което се случва при изразителния успех с 8:0 над Астън Вила.  Това си остава и последният му мач за Челси

След това Пиасон е пратен под наем в Малага, а впоследствие и във Витес. Следват наеми в Айнтрахт (Франкфурт), Рединг, Фулъм, Киево и Рио Аве, където прекарва последните 18 месеца. 

Днес Челси обяви, че Пиасон преминава с перманентен трансфер в друг португалски отбор - Брага. Договорът на 26-годишния играч е за четири години и половина. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация