Холанд: Ройс е легенда, Роналдо е машина

17:41
Холанд: Ройс е легенда, Роналдо е машина

Измина година, откакто Ерлинг Холанд избра да премине в Борусия (Дортмунд). Въпреки спирането на сезона, пандемията и предизвикателствата, той не спира да бележи и вече има 25 гола в Бундеслигата.

"Нещата се развиват добре, откакто подписах с Борусия", споделя Холанд и разказва за последната година: "Бяхме в изолация, подновихме тренировки, след това играхме без фенове. За мен нещата се развиват много бързо, но от друга страна прекалено бавно. Трудно е за обяснение, но в момента темпото отново е високо. Имах щастието да играя пред нашите фенове и се надявам скоро пак да го правя."

Холанд говори и за играчите, на които се възхищава: "Ройс е легенда тук. Той има поглед върху играта, който никой друг няма. Аз имам нужда от неговите подавания. Кристиано Роналдо е голямо вдъхновение за всички. Той е пример за мен. Човекът е машина."

Нападателят признава, че му е приятно, когато получава награди, но уточнява, че рекордите и индивидуалните отличия не са приоритет за него. "Ако трябва да бъда честен, това не е сред основните цели. Искам да спечелим нещо като отбор, искам да печеля трофеи и титли. Не съм концентриран върху индивидуални награди, но когато дойдат, е приятно. Доволен съм, когато хората оценяват това, което правя. Мотивира ме да направя следващата стъпка", казва Холанд.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация