Меси ще бъде наказан поне за три мача

11:23
Меси ще бъде наказан поне за три мача

Отстраняването на Лионел Меси във финала за Суперкупата на Испания в неделя вечер може да му донесе наказание от поне 3 мача. Капитанът на Барселона не сдържа нервите си при очертаващата се загуба с 2:3 от Атлетик Билбао и удари Асиер Вийялибре от съперниковия тим, заради което видя картона с червен цвят.

Минималната санкция за подобно провинение е между 1 и 3 двубоя, но ако има утежняващи обстоятелства, тя може да бъде и завишена. Дисциплинарната комисия към Испанската футболна федерация ще вземе под внимание доклада на рефера Хесус Хил Мансано. Според AS той е описал въпросния инцидент в края на срещата по следния начин: “В 120-ата минута №10 от отбора на Барселона беше изгонен за удар на съперника с ръка с прекомерна сила в ситуация, при която топката беше в игра, но не далеч от мястото на случката”.

Каквато и да е санкцията, тя ще важи както за двубоите от Ла Лига, така и за тези от Купата на Испания. Хубавото за Барселона е, че само след три дни тимът се изправя срещу слабака Корнейя в сблъсък от 1/16-финалите за купата. В първенството пък предстоят мачове последователно срещу Елче, Атлетик Билбао, Бетис, Алавес, Кадис и др.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация