ФИФА потвърди наказанието на Трипиър

17:51
ФИФА потвърди наказанието на Трипиър

10-месечната забрана на Кийран Трипиър за нарушаване на правилата за залагания остава в сила, след като Международната футболна федерация (ФИФА) обяви, че наказанието важи в световен мащаб.

Санкцията на защитника бе временно спряна заради обжалване от страна на Атлетико Мадрид, което ФИФА отхвърли. Това означава, че Трипиър ще бъде наказан до 28 февруари и ще пропусне осем мача в Ла Лига, както и първия осминафинален сблъсък срещу Челси в Шампионската лига.

„Апелативната комисия на ФИФА отхвърли обжалването на Атлетико Мадрид в случая на Кийран Трипиър. В резултат на това, решението на Дисциплинарната комисия на ФИФА, взето на 23 декември, 2020, е потвърдено, като санкциите, наложени на играча от Английската футболна асоциация, важат в световен мащаб“, се казва в изявление на ФИФА.

Английският национал премина в лидера в Ла Лига през юли 2019, след като осъществи трансфер за 20 млн. паунда от Тотнъм. Той бе обвинен през май 2020 във връзка със залози за трансфера, и независима комисия изслуша случая, като го намери за виновен по три от четирите нарушения.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация