Шалке няма да спре да съществува и при изпадане

18:05
Шалке няма да спре да съществува и при изпадане

Шалке 04 трябва да получи лиценз и за следващия сезон в германския футбол, независимо в коя дивизия се намира, заяви новият финансов директор на отбора Кристина Рюл-Хамерс в интервю за "Кикер". Тя обясни, че дълговете от 200 милиона евро не бива да бъдат проблем, ако отборът изпадне и се върне моментално в елита.

"Работим по варианти да вземем лиценз и при двата сценария (спасение или изпадане)", каза тя и добави, че Германската футболна лига (ДФЛ) прави калкулации на финансите на отбора и "въпреки че размерите на задълженията не са решаващият фактор, сроковете за погасяването им играят основна роля".

Шалке е на последно място в класирането и е изправен пред първо изпадане от елита от 1981 насам. "Що се отнася до един сезон във втора дивизия, аз лично съм убедена, че няма да ни се наложи да променим твърде много клубната структура. Проблем по-скоро ще има, ако не успеем да се върнем в елита моментално", каза още Рюл-Хамерс.

Медиите е Германия твърдят, че Шалке е щял да фалира със сигурност, ако първенството не бе подновено през месец май, което доведе до важни постъпления от телевизионни права. Рюл-Хамерс обясни, че клубът е спестил много пари по време на пандемията и че е оптимист за оцеляването му. "Свършихме важна работа през лятото и смятам, че няма да има проблем със съществуването на отбора поне до края на сезона", завърши тя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация