Пропадна трансферът на Боруков в Чехия

16:40
Пропадна трансферът на Боруков в Чехия

Трансферът на Преслав Боруков в Чехия пропадна. Нападателят на Етър имаше оферта от шестия в местното първенство и участник в групите на Лига Европа Слован (Либерец), но я е отхвърлил, научи Sportal.bg. Още утре Боруков се прибира в България и ще се присъедини към подготовката на Етър.

От Слован са предложили много изгодна във финансово отношение оферта, която родният таран е приел. Вчера той дори е преминал задължителните медицински прегледи и двете страни са били близо до подпис. Проблемът е дошъл от настояването на чешкия клуб в последния момент да включи в договора откупна клауза на стойност няколко милиона евро, което не е устройвало Боруков. 

Още не е сигурно дали юношата на Левски ще доиграе сезона в Етър. Интерес към него не липсва както от България, така и от чужбина. "Виолетовите" не могат да го спрат, ако някой клуб извади 60 000 евро и самият футболист приеме предложението. 

Боруков беше сред най-силно представилите се играчи в еfbet Лига през есента. 20-годишният нападател се присъедини към "болярите" от Шефилд Уензди и веднага се превърна в основна фигура, като вкара 6 гола в 14 мача. Той е реализирал повече от половината попадения на Етър и наставникът Александър Томаш много се надява да разчита на него в битката за оцеляване в елита.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация