Николай Киров е "Треньор №1" на България

20:33
Николай Киров е "Треньор №1" на България

Наставникът на Арда бе избран за най-добър треньор на България през 2020 година. Специалистът събра 153 точки от вота на журналистите. На второ място с 86 точки остана Стамен Белчев, който класира ЦСКА София в групите на Лига Европа. С точка по-малко, на третото място, се нареди наставникът на Черно море Илиан Илиев.

Ето какво казаха призьорите:

Николай Киров (153 точки): Благодаря за наградата. Мога да кажа, че по никакъв начин не съм го очаквал. Тази награда можеше да бъде спечелена от всеки един колега, защото годината беше много трудна. Доста съм изненадан. Поздравявам всички номинирани."

Стамен Белчев (86 т.): "Благодаря на всички, които са гласували за мен, на всички колеги, с които съм работил и на всички футболисти. Дано новата година бъде по-добра. На всички желая по-добри резултати. 2020-а я свързвам най-вече с пробива на ЦСКА, който направихме в Лига Европа."

Илиан Илиев (85 т.): "Малко съм изненадан, тъй като не сме посгтигнали някакви грандиозни успехи. Но предполагам, че оценяват усилията на всички в клуба, че се опитваме да играем добър футбол и да се портивопоставяме на гранодвете. Надявам се да преживеем това нещо и хората да се върнат по трибуните, защото без тях тръпката не е същата. Всичко зависи от Илиан Илиев-Младши. Да не се задоволява с малкото. В България спортните журналисти много бързо "вдигат" младите футболисти и после много трудни ние, треньорите, ги "сваляме" на земята. Най-важното е младите да преследват мечтите си. Не е трудно толкова, колкото изглежда отстрани."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация