Доминик Янков получи признание за силните си игри

20:43
Доминик Янков получи признание за силните си игри

Младата надежда на Лудогорец Доминик Янков получи наградата за най-прогресиращ млад играч на България за 2020 година. Полузащитникът на "орлите" отвя конкуренция в лицето на Филип Кръстев, Валентин Антов, Илиан Илиев-младши и Преслав Боруков.

Янков събра 40 гласа, а Кръстев остана втори с 18 гласа. Трети с 16 гласа се нареди Антов, който е победител в категорията от 2018 година. За Илиев гласуваха 9 от спортните журналисти, а за Боруков - 6.

През първата половина от 2020 година Доминик Янков беше част от тима на Ботев Враца, където играеше като преотстъпен и остави отлични впечатления с играта си. След това 20-годишният халф се превърна в титуляр за Лудогорец - в efbet Лига и Лига Европа. През есента Янков записа три мача за националния отбор на България.

“Много съм благодарен на моите съотборници, на моите близки приятели и моето семейство. Желая ви една успешна година и да сте живи и здрави. Пожелавам си да съм жив и здрав, да се подготвим добре по време на този лагер и да надграждаме.

Гледам от най-големите световни футболисти, не мога да кажа конкретно име, но от тях се уче и се надявам така да продължавам”, заяви Янков.

Класиране за най-прогресиращ млад играч в българския футбол:

Доминик Янков - 39
Филип Кръстев - 18
Валентин Антов - 16
Илиан Илиев-младши - 9
Преслав Боруков - 6

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация