Бербатов: Бейл не е на нужното ниво

21:03
Бербатов: Бейл не е на нужното ниво

Димитър Бербатов сподели, че Гарет Бейл не е оправдал очакванията със завръщането си в Тотнъм и лондончани трябва да го върнат на Реал Мадрид.

"Очаквах много от него, когато дойде в Тотнъм. Заедно със Сон и Кейн да напарвят трио, което да бъде като триото на Ливърпул. За момента, на 100 процента не работи. Все още има мачове до края на сезона, достатъчно, за да може да покаже какво може. Надявам се той да почне да играе, защото в противен случай решението е лесно - той може да се върне в Мадрид", коментира българската футболна легенда.

"Разочароващо е, че не играе повече, но за да се случва това, има две причини - или си контузен и не си в добро състояние или не се представяш добре в тренировките. Каквато и да е причината, Гарет Бейл сега е здрав, защото е на пейката, но не е титуляр. Това очевидно означава, че не е на нужното ниво, което Жозе Моуриньо иска от него, което е жалко, защото аз много го харесвам", допълни Бербатов.

Той коментира и възможността Тотнъм да стигне до първи трофей от 2008 г., когато българинът беше в тима. През април "шпорите" ще се изправят срещу Манчестър Сити във финала за Купата на Лигата.

"Жозе Моуриньо ги изведе до финала, но нека не празнуваме още, защото остава още една стъпка. Спомням си мачът преди да се класираме на финала. Играхме с Арсенал и ги победихме с 5:1. Всички празнувахме сякаш сме спечелили Купата. Трябва да изчакаме.

Мисля, че причината да привлекат Моуриньо, беше именно това - да спечели трофеи. Няма значение как - Висшата лига, Купата, нещо. Трябва им един, за да имат манталитета на победители. В отбора имат световен шампион - вратарят. Той знае как се печелят неща.  Моуриньо и Бейл имат този манталитет. Тези тримата са много важни. Те могат да им покажат начина да печелиш", завърши благоевградчанинът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация